понеділок, 28 лютого 2011 14:44

"Наша Україна" радить Росії виводити флот з Криму

"Наша Україна" радить Росії виводити флот з Криму

Російському флоту треба готуватися до виведення з Криму, а не переозброєння.Про це заявив голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко, коментуючи переговори міністрів оборони Росії та України з цього питання.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", Наливайченко вважає, що замість переозброєння Чорноморського флоту Росії треба вкладати кошти в побудову військової бази для цього флоту на своїй території.

Він підкреслив, що у близькій і досяжній перспективі "харківські угоди" про продовження базування російського флоту на території України до 2042 року будуть денонсовані як такі, що не відповідають національним інтересам.

За його словами, усупереч запевненням теперішньої влади, наша країна так і не отримала реальної знижки на російський газ та, за підрахунками експертів, щорічно втрачає кілька мільярдів доларів бюджетних доходів, які мали бути спрямовані на соціально-економічний розвиток регіону, зокрема розвиток курортних ресурсів та торгівельно-портового потенціалу Севастополя.

Політик нагадав, що сьогодні в розпорядженні російського флоту в Криму знаходиться понад 18 тис. га земель, десятки кілометрів найкращих причалів. При цьому за офіційними повідомленнями Севастопольської міськдержадміністрації, тільки 25% цієї території реально використовуються на військові потреби, решта ж стали предметом незаконної комерційної діяльності командування флоту, результатом якої стали будівельні афери та приватизація цих земель.

"Я переконаний, що рішення про господарське використання севастопольських земель має прийматися Севастопольською міською громадою, а не російським Міноборони в Москві", - заявив Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" радить Росії виводити флот з Криму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути