четвер, 03 березня 2011 16:18

"Наша Україна" стала на захист усіх донецьких шкіл

"Наша Україна" стала на захист усіх донецьких шкіл

Партія "Наша Україна" заявила, що підтримуватиме ініціативні групи, які борються за збереження шкіл на Донеччині.

Як повідомила партійна прес-служба, голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко відзначив, що його політсила всіляко підтримуватиме дії громадськості і з цього приводу вже надає людям юридичну та інформаційну допомогу.

Поряд з тим, він наголосив, що необхідно змінювати систему фінансування навчальних закладів.

"Уряд повинен скоротити бюджет апарату міністерства Табачника і замість фінансування цього бюрократичного монстра направити кошти на забезпечення шкіл саме в Донецькій та Луганській областях", - вважає політик.

На його переконання, необхідно наполягати на зміні радянської системи фінансування навчальних закладів, яка залишилась нам у спадок.

"Має фінансуватися не учень, як це є зараз, а навчальний заклад", - підкреслив "нашоукраїнець" і додав, що в Донецькій області треба захищати усі школи, незважаючи на мову.

Крім того, коментуючи обіцянки влади про створення нових елітних шкіл на Донеччині, Наливайченко зазначив: "Ні дитина вчителя, ні дитина шахтаря не потраплять в такі школи, бо їхні батьки отримують заробітну плату у 840 гривень... Тут виникає питання – якщо гроші на елітні школи є, то чому їх немає на школу в Макіївці?"

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що не можна закривати жодну школу, поки  не вирішені питання з підвозом дітей до інших навчальних закладів шкільним автобусом і питання працевлаштування вчителів шкіл, які закриваються.

Водночас міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступає за закриття шкіл, у яких навчається менше 40 школярів. За його словами, в Україні налічується 606 шкіл, в яких навчається від 1 до 10 учнів. До нового місця навчання дітей повинні будуть возити шкільні автобуси.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" стала на захист усіх донецьких шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути