вівторок, 30 листопада 2021 09:52

"Нащадки катів" - Забужко гостро прокоментувала "голодну тусу"

"Нащадки катів" - Забужко гостро прокоментувала "голодну тусу"
Вечірку організував блогер Олександр Заліско.

Інцидент із блогерською вечіркою в День пам'яті жертв Голодомору не міститься в контексті "молодь не розуміє".

Про це сказала письменниця Оксана Забужко в ефірі програми "Зворотний відлік" на UA:Перший.

"Ми якось цей інцидент із "галоднай тусой" в музеї в скорботну суботу звели ніби в генераційну площину - що молодь не розуміє.

На мою думку - ні. Воно не лежить в генераційній площині. Я бачила це фото, воно вельми демонстративне. І воно падає в інший інцидент.

Ще за Ющенка вся країна запам'ятала ту луганську комуністку, яка написала цього дня у ЖЖ, що "а мы собираемся с ребятами, мальчики колдуют над шашличком, а девочки всякие вкусности тоже будут готовить". Це реально вихлюп не нерозуміння того, що таке є Голодомор. Це говорять нащадки катів", - сказала Забужко.

Зі слів письменниці, у суспільстві є ті, "для кого правда є визвольною", і ті, "хто цієї правди боїться, як чорт ладану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведучий Остапчук похвалився обіймами з російським окупантом Кіркоровим

27 листопада блогери влаштували гучну вечірку з нагоди дня народження шоумена Олександра Заліска. Вона відбувалася в Будинку вчених у Львові. Розважав гостей заходу ведучий Володимир Остапчук, який назвав дійство "голодной тусой".

Після громадського розголосу Будинок учених тимчасово зупинив господарську діяльність. А Національна поліція склала протокол на Заліска за порушення карантинних вимог.

Низка брендів заявили, що не співпрацюватимуть із блогерами, які брали участь у вечірці. Серед них - Rozetka, Pepsi Ukraine, Нова пошта, Lovare, Metro, Andreas Moskin.

Зараз ви читаєте новину «"Нащадки катів" - Забужко гостро прокоментувала "голодну тусу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути