Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 02:52

"Нас втягують в ЄС на антиросійських, антиправославних настроях" - Прошкін

"Нас втягують в ЄС на антиросійських, антиправославних настроях" - Прошкін

Міський комітет Компартії України буде оскаржувати судову заборону на проведення мітингу за Митний союз у Тернополі.

Про це Gazeta.ua повідомив перший секретар тернопільського міськкому Компартії Веніамін Прошкін.

Мітинг комуністи хотіли провести на Театральній площі з 27 листопада по 8 грудня. Та окружний адміністративний суд своєю постановою заборонив цей захід. У цей час тут відбувається Євромайдан.

"Ми будемо оскаржувати це рішення тернопільського окружного суду в апеляційному суді. Порушені наші права як громадян, що мають іншу думку щодо ЄС. Нам зручно провести мітинг саме на Театральному майдані, а не в іншому місці. Це центр Тернополя. На площі зручно розмістити людей, а правоохоронцям – стежити за порядком", – сказав Веніамін Прошкін.

За його словами, на мітинг комуністів збираються прийти представники старшого покоління.

"Це старші люди. Вони не будуть влаштовувати громадські безпорядки і загрожувати національній безпеці. А саме в таких випадках забороняють мітинги. Тому ми вважаємо, що тут є грубе порушення статтей 39 та 64 Конституції України, а ще 11 статті Європейської конвенції про права людини, порушено право мирних зібрань. З нами навіть не намагалися нічого узгоджувати. Якби це був демократичний, а не штучно створений Євромайдан, ми би могли разом провести свої заходи", - додав Веніамін Володимирович.

Головний комуніст Тернополя переконаний: учасників Євромайдану чекає таке ж розчарування, яке було після Помаранчевої революції.

"На Євромайдані нав'язують одну думку - про ЄС. Ми хочемо, щоб не зомбували молодь, яка виходить розважатися на площу. Тому і треба провести наш мітинг зараз, висловити свою думку про Митний союз. І я думаю, нам вдасться це зробити ще до 8 грудня. По всій Україні понад 3,5 мільйона людей вважають, що Митний союз краще за ЄС. Великі підприємства історично пов'язані з Росією. Якщо обрубати ці контакти -- заводи зупиняться, збільшиться безробіття. Ми не за те, щоб "продаватися" Росії, просто за хороші відносини з нею. А нас втягують в ЄС на антиросійських, антиправославних настроях. І ситуація далі буде загострюватися. Єдине, чого досягне Євромайдан – другого розчарування. Такого, як було після Помаранчевої революції. Тоді люди хотіли змін, а їх "водили за ніс". Багато хто потім згадував свою участь у тих подіях як щось "постидне", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Нас втягують в ЄС на антиросійських, антиправославних настроях" - Прошкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути