пʼятниця, 03 вересня 2021 17:40

Нардепів від ОПЗЖ не випустили з літака в Полтаві

Нардепів від ОПЗЖ не випустили з літака в Полтаві
Політиків не випустили, бо аеропорт перебуває на реконструкції. Фото: УП

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Сергій Льовочкін та інші пасажири намагалися приземлитися на літаку української авіакомпанії Windrose в аеропорту Полтави.

Зараз летовище на реконструкції, їм не дозволили покинути борт, повідомив голова Полтавської обласної держадміністрації Олег Синєгубов, передає "Українська правда".

"30 серпня ми отримали запит прийняти борт, на якому буде 15 пасажирів. З огляду на те, що зараз аеропорт на реконструкції, у нас немає ліцензії та спецдозволу на приймання бортів із пасажирами. Ми відмовили й повідомили, що зможемо прийняти порожній літак. "Роза вітрів" погодилася, що ми приймемо борт без пасажирів. Коли літак приземлився, надійшла інформація від СБУ, що на борту є люди, зокрема нардепи. Ми ухвалили рішення посадити борт на смугу. Але далі його не пустили, бо не маємо права. Насамперед ідеться про безпеку людей. Працівники аеропорту все пояснили пасажирам літака. А відповіли, що "Роза вітрів" начебто запевнила їх у можливості висадки. Ухвалили рішення, що висадки в полтавському аеропорту не буде", - сказав він.

ОДА повідомляє, що пасажири планували відвідати єврейський центр хасидизму в Гадячі Миргородського району. Серед них нібито було дев'ять народних депутатів, але особи людей не встановлювали.

Джерела "Української правди" в Полтавській ОДА кажуть, що пасажирів із літака не випустили. Борт стояв кілька годин і полетів до Харкова.

"Серед пасажирів рейсу нібито були нардеп ОПЗЖ Сергій Льовочкін із дружиною Зінаїдою Кубар, помічник Льовочкіна Олександр Мутель, депутат Київради від ОПЗЖ Олександр Плужник, екснардепи Сергій Буряк, Ігор Калєтнік та Олександр Волков, помічниця екснардепа Віталія Хомутинніка Олена Сажко, Володимир і Наталія Вітько, Алла Ахметова та Мая Радченко", - повідомляють джерела.

Співрозмовник "Української правди" в ОПЗЖ назвав інформацію про пригоду "нісенітницею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи-колаборанти досі мають державні нагороди

В авіакомпанії підтвердили, що ці пасажири були на борту. Вони знали, що їх можуть не випустити в Полтаві, але наполягли на маршруті туди.

Росія запровадила санкції проти народних депутатів від партії ОПЗЖ Сергія та Юлії Льовочкіних. Відповідну постанову уряду РФ оприлюднив інтернет-портал правової інформації Росії. Офіційна Москва розширила список українців, проти яких застосовані санкції, із 849 до 922 осіб 20 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Нардепів від ОПЗЖ не випустили з літака в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути