Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 13:54

Нардепи пропонують на час кризи урізати зарплату Тимошенко

Думки про економічну кризу, виявляється, хвилюють не тільки пересічних громадян, але і народних обранців. У вівторок, 18 листопада, Партія регіонів зареєструвала проект закону України "Про оплату праці вищих посадових осіб на період виходу країни із кризи". І звичайно ж, урізати на час кризи зарплату пропонують насамперед прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко.

Самі БЮТівці не проти і готові голосувати за таке рішення, але за умови, що буде обмежений дохід і нардепів, і навіть самого Гаранта. "Потрібно урізати зарплату всім чиновникам, починаючи з самого верху", - сказав парламентарій із БЮТ Володимир Яворівський.

На його думку, депутати не приймуть цей проект закону: "Це смішно і примітивно, щоб парламент опустився до того, щоб одній Юлії Тимошенко урізати зарплату. Я думаю, за це ніхто не проголосує".

Яворівський вважає, що і на утриманні парламенту можна заощадити: "Зараз потрібно відкласти ідею про будівництво нового корпусу для ВРУ, скасувати пільги для народних депутатів і взагалі урізати витрати. Якщо вже Президент замахнувся на своїх вірнопідданих, то чому у парламенті не можна також скоротити штат співробітників?!"

Нардеп упевнений, що якщо і "затягувати паски", то всім "без розбору".

У свою чергу, нардеп із КПУ Олександр Голуб переконаний, що у першу чергу треба радикально скоротити утримання органів влади - Секретаріату Президента, Кабміну і ВРУ. "Заробітна плата вищих чиновників у цьому разі має бути тільки одним із незначних кроків. Я вважаю, у даному випадку повинні усі "затягнути паски", - пояснив він.

Солідарний зі своїм колегою по парламенту і народний депутат із НУ-НС Олесь Доній: "Варто було б переглянути "роздуті" витрати на державні структури – на Кабмін, на Секретаріат, на парламент, які зараз запропоновані у проекті бюджету на 2009 рік".

За його словами, скорочення витрат має бути комплексним, а не "популістським, направленим проти якогось одного політика".

Доній висловив припущення, що якщо урізати зарплату депутатам, то багато з них, хто займається бізнесом, цього не помітить. "А депутати, які живуть на одну свою зарплату, будуть змушені шукати додаткові прибутки. Тобто розглянути це питання можна, але чи є у цьому доцільність – я особисто сумніваюся", - підкреслив парламентарій.

Чи зможуть у цьому питанні наші "народні" піти далі слів – покаже час. Хоча всі чудово пам"ятають епопею зі скасуванням депутатської недоторканності та пільг. Як казав перший Президент України Леонід Кравчук: "Маємо те, що маємо". Робімо висновки, панове, закликає ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пропонують на час кризи урізати зарплату Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути