пʼятниця, 22 вересня 2017 14:49

Нардеп розповів про "орбіту" Коломойського в Раді

Нардеп розповів про "орбіту" Коломойського в Раді
У Верховній Раді є "орбіта" Коломойського, зізнається нардеп Віталій Хомутиннік. Фото: УНІАН

Член групи "Відродження" та її колишній голова Віталій Хомутиннік визнає, що олігарх Ігор Коломойський має вплив на цю депутатську групу та партію загалом.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Так, у нас є люди, які входять до "орбіти" Коломойського. Але приєднатися до партії був їхній власний вибір. Загалом – це депутати з Дніпропетровського регіону. У нас у партії є директори його підприємств, Нікопольського феросплавного, інших заводів. Депутат Шипко близький до Ігоря Коломойського. Це люди, близькі до нас ідеологічно, і які не бачили себе в "Опоблоці" чи партії УКРОП", – сказав нардеп.

Така співпраця з Коломойським була вигідна для обох сторін. Тому на неї пішли, зізнався Хомутиннік.

"Нам треба було опиратись на лідерів суспільної думки у цьому важливому для нас регіоні. А на Дніпропетровщині ж найсильніші позиції у Коломойського і Вілкула з "Опоблоком". Конкурувати з Вілкулом дуже складно, тому ми підібрали людей, так чи інакше пов'язаних з Коломойським. От і все", – розповів він.

Хомутиннік є давнім бізнес-партнером Коломойського по газовому бізнесу, тому вибір союзника теж є цілком зрозумілим, пише видання.

Водночас у "Відродженні" є ще й група впливу самого Хомутинніка.

Як розповів один із лідерів фракції БПП, який домовлявся з "Відродженням" про голосування, групи Хомутинніка і Коломойського приблизно рівні.

"Там близько десятка людей дивляться на Хомутинніка, це переважно харківські, ще з десяток – працюють з Коломойським. Таким собі координатором людей Коломойського виступає Геллер. А решта депутатів у групі досить самостійні. Часом доводиться домовлятись із кожним окремо", – сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко має 76 компаній, Ахметов - 303. Список найбагатших українських бізнесменів

Ігор Коломойський - лідер бізнес-групи "Приват". Писали, що має громадянство України, Ізраїлю та Кіпру. Його статки оцінюють у $1,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів про "орбіту" Коломойського в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути