Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2016 09:56

Нардеп розповів, коли розглянуть подання на арешт Онищенка

Нардеп розповів, коли розглянуть подання на арешт Онищенка
Фото: slovoidilo.ua

Процедура розгляду подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка може зайняти 20 днів.

Про це в кулуарах розповів депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник.

"Коли воно (подання - Gazeta.ua) надійде до нас від голови Верховної Ради, негайно візьмемося за його розгляд. У регламенті прописана така процедура: коли надходить подання до парламенту, його попередньо розглядає голова Верховної Ради. Після цього надсилає його до комітету з питань регламенту для вивчення і одночасно звертається до фігуранта - народного депутата, щодо якого внесене подання - щоб той мав можливість надати свої пояснення. На пояснення депутат має п'ять днів. А загалом вся процедура після надходження до комітету складає 20 днів", - пояснив Пинзеник.

Він наголосив, що 20 днів - це дуже стислий термін для вивчення 86 аркушів подання. При цьому фігурант може втекти з країни.

"Нічого його не може в цьому обмежити", - додав Пинзеник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко підписав подання на арешт Онищенка

Нагадаємо, 15 червня Національне антикорупційне бюро проводило обшук в офісах, які належать народному депутату Олександру Онищенку. Про результати детективи не повідомили.

При цьому керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що Онищенко є організатором схеми розкрадання державних коштів із ПАТ "Укргазвидобування". Його підозрюють у привласненні державного майна на суму в 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, коли розглянуть подання на арешт Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути