понеділок, 19 листопада 2012 15:28

Нардеп пропонує заборонити "беркутівцям" одягати маски і шоломи на виборчих дільницях

Нардеп пропонує заборонити "беркутівцям" одягати маски і шоломи на виборчих дільницях
"Що ми бачимо зараз? Забігають люди в масках і шоломах, і їх ідентифікувати не можна". Фото: novomoskovsk.eu

Народний депутат Юрій Кармазін пропонує заборонити "беркутівцям" на виборчих дільницях носити маски та шоломи.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, розповідаючи про свій законопроект щодо перевиборів.

Він пояснив, що необхідно, аби люди під час голосування та підрахунку голосів могли ідентифікувати правоохоронців, які останнім часом самостійно "встановлюють результати голосування" на дільницях.

"Як взагалі можна ідентифікувати працівника міліції? За званням, яке є на погонах, та по тому, як він виглядає, за рисами обличчя. Що ми бачимо зараз? Забігають люди в масках і шоломах — у них закриті обличчя. І так їх ідентифікувати не можна, та й ЗМІ не можуть їх засняти", - пояснив він причину своєї інінціативи.

Кармазін додав: "Через те, я передбачаю, що у частині 6 ст 34 після слів "у випадку виникнення фактів порушення правопорядку", доповнити текст словами: "органам міліції забороняється використання для забезпечення охорони правопорядку в день голосування та під час підрахунку голосів у приміщеннях для голосування спеціальних засобів, які приховують зовнішність — масок для обличчя, шоломів тощо, а також демонстрацію зброї та спеціальних засобів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль пропонує обмежити повноваження спецпідрозділів - "Беркут" відправлять у зони стихійних лих?

Політик додав, що аналогічну норму вже прописано у новому Кримінально-процесуальному кодексі, який із 19 листопада набуває чинності.

Крім того, нардеп також пропонує чітко встановити час роботи виборчих комісій у передвиборний період, аби кожен міг ознайомитися з необхідною документацією. Зокрема, це стосується лікарняних довідок, які дозволяють виборців голосувати на дому

"У нас так сталося, що раптом напередодні виборів всі хворіють. При чому, у нас понад мільйон людей нібито захворіло так, що не можуть з'явитися на дільницю, при чому ці довідки часто пишуться одним лікарем і ставиться один діагноз. Ця вся інформація має бути на дільниці і суб'єкти виборчого процесу мають право з цим ознайомлюватися. А на практиці через незрозумілий графік роботи немає можливості з цим ознайомитися. Тому треба записати у законі, що за 7 днів до дня голосування виборча комісія працює в загальному режиму з 9 до 18 годин", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пинзеник: якщо владі вдасться безкарно фальшувати вибори, то голосування буде непотрібним

Нагадаємо, що наразі у Верховній Раді зареєстровано вже чотири законопроекти щодо проведення перевиборів у 5-ти проблемних округах. У понеділок, 19 листопада, законопроекти подані народними депутатами Юрієм Кармазіним і Володимиром Яворівським. Раніше також свої законопроекти подавали "бютівець" Юрій Одарченко та "регіонал" Олександр Козуб.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп пропонує заборонити "беркутівцям" одягати маски і шоломи на виборчих дільницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути