Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2016 14:02

Нардеп порадив, як відповісти на ембарго Путіна

Нардеп порадив, як відповісти на ембарго Путіна

Україна має постійно продовжувати й розширювати санкції проти Російської Федерації, як це робив уряд Арсенія Яценюка.

Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Михайло Хміль, коментуючи указ Путіна про посилення економічних санкцій РФ проти українського транзиту до Середньої Азії.

"Насамперед, діючі санкції України проти Росії треба продовжувати на наступний рік. Мінекономрозвитку минулого тижня вже вийшло з такою пропозицією. Кабмін має якнайшвидше ухвалити таке рішення", - наголосив він.

"Ці санкції запроваджено минулого року урядом Яценюка - і відтоді гібридна агресія Москви проти України наростає в усіх формах. Тривають військове вторгнення на Донбасі, анексія Криму, інформаційна агресія. Тепер Путін продовжив і розширив тодовжувати й розширювати", - сказав нардеп.

Теперішній уряд, вважає він, повинен запровадити й додаткові санкції для економічного тиску на Росію.

"Кабмін Яценюка за два роки своєї роботи постійно збільшував санкційний тиск на Кремль. Нинішній уряд повинен підтримувати цей темп економічної протидії агресору. Для початку, необхідно розглянути плани нових заходів проти Москви, які обговорював і готував ще попередній Кабмін", - зауважив Хміль. Торговельні санкції, накладені за те, що Україна насмілилася створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Отже, наші санкції до агресора треба продовжити й розширяти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно продовжив санкції проти РФ

Раніше Путін підписав указ щодо запровадження додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію РФ. Йдеться про постачання товарів походженням з України до Республіки Казахстан і до Киргизької Республіки. Також введено повну заборону транзиту товарів, що підпадають під дію російського ембарго, та на які в РФ застосовують ставки ввізних мит, відмінні від 0.

У Мінінфраструктури в зв'язку з цим попереджають, що ці обмеження можуть тимчасово зумовити повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не лише до Казахстану й Киргизстану, але й до третіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп порадив, як відповісти на ембарго Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути