четвер, 21 січня 2021 22:57

Нардеп Гончаренко запрошував в Україну росіян-прихильників окупації Криму

Нардеп Гончаренко запрошував в Україну росіян-прихильників окупації Криму
Гончаренко заявив, що хотів, щоб московський театр приїхав із гастролями.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко запрошував в Україну російських артистів-прихильників окупації Криму. Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Гончаренко запрошував керівника московського театру "Школа сучасної п'єси" Йосипа Райхельгауза, який підтримав окупацію Росією українського півострова.

17 лютого 2020 року Гончаренко написав депутатське звернення до СБУ та Державної прикордонної служби. Зробив це на прохання директорки московського театру. Депутат попросив надати інформацію про відсутність заборони на в'їзд в Україну 8 артистам із Росії.

Журналістам Гончаренко заявив, що хотів, щоб московський театр приїхав із гастролями в Україну. "Давайте обмінюватися культурою", - сказав депутат.

Райхельгауз відвідував Ялту у 2016 році, йдеться у сюжеті. Там він був "головою жюрі фестивалю".

Також у списку російських акторів, щодо яких звертався Гончаренко - Ірина Алфьорова, яка перебуває у переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, Юрій Чернов - зіграв у фільмі "Крим", який пропонував зняти міністр оборони РФ. Ще акторка Олена Санаєва - у 2016-у вона брала участь у фестивалі в Ялті.

Також у списку від Гончаренка щодо можливості в'їзду в Україну - прізвище російського актора Марата Башарова. Він гастролював в окупованому Криму.

Коли журналіст запитав співголову фракції "ЄС" Ірину Геращенко про лобіювання в'їзду російських акторів, вона відповіла: "Очевидно, що це є люди, які представляють в українському парламенті інтереси іншої країни".

"Якщо я вам скажу, що це депутат від вашої фракції" - сказав журналіст.

"Якщо це депутат із нашої фракції - я буду вам навіть вдячна за прізвище", - відповіла Ірина Геращенко.

Після публікації журналістів Гончаренко заявив у Facebook, що до нього звернувся Райхельгауз . "Я просто перенаправив до СБУ інформацію з запитом: чи можна цим людям в'їжджати в Україну? СБУ відповіла, що не може надати мені цю інформацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ прийняв позов проти Росії про окупацію Криму

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Гончаренко запрошував в Україну росіян-прихильників окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути