середа, 28 жовтня 2020 16:27

НАЗК заявило про корупцію у Конституційному суді. КС поскаржився Зеленському на тиск

НАЗК заявило про корупцію у Конституційному суді. КС поскаржився Зеленському на тиск
Заяву опублікували у середу. Фото: sud.ua

Конституційний суд звернувся до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. КС заявив про тиск.

В установі заявили, що суд упродовж кількох місяців перебуває під постійним тиском органів державної влади, зокрема Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро та деяких політиків.

"Незаконний вплив чиниться і на окремих суддів Конституційного суду, і на суд загалом з метою зупинки його роботи, підриву авторитету та втрати суспільної довіри", - йдеться у заяві зборів суддів.

У КС заявили про "спроби окремих високопосадовців та політиків дестабілізувати роботу органу".

Раніше НАЗК повідомило, що судді Ірина Завгородня та Сергій Головатий задекларували недостовірню інформацію, а рішення у справі про незаконне збагачення ухвалювали у власних інтересах.

"Корупційні практики в Україні перемагають на найвищому рівні", - заявили у НАЗК.

Також у НАЗК заявили, що під час перевірки щорічних декларацій судді КС Володимира Мойсика встановлено ознаки злочину за статтею Кримінального кодексу — використання завідомо підробленого документа.

Раніше агентство склало адміністративні протоколи про неподання повідомлень щодо суттєвих змін у майновому стані суддями Мойсиком та Ігорем Сліденком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді рішення КС щодо декларування назвали дном

У вівторок стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування. Рішення прийняв за конституційним поданням депутатів від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє".

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, що скористається законодавчою ініціативою, щоб спробувати повернути закон через Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК заявило про корупцію у Конституційному суді. КС поскаржився Зеленському на тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути