пʼятниця, 07 травня 2010 10:40

Наливайченко передав привіт заступнику Балоги, який "відмазував" Зварича

Наливайченко передав привіт заступнику Балоги, який "відмазував" Зварича

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що колишній суддя Ігор Зварич для українських громадян небезпечніший за будь-якого іноземного шпигуна.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, у справі є вже 37 епізодів того, як Зварич "в судовій мантії в службових кабінетах, у тому числі через приниження людей, брав гроші за вирішення судових питань".

Наливайченко також заявив, що під Зваричем існувала "ціла піраміда" суддів-корупціонерів.

"Як людина, яка керувала СБУ, я розумію, що це не єдина піраміда. Я думаю, тепер за цю справу потрібно взятися як за важіль, і очистити всю судову систему. Тоді буде зрозуміліше і політикам, і парламентарям, в чому сенс судового реформування", - сказав він.

"На мій погляд, зараз вся система прогнила. І взагалі, якщо в ній можна вибудувати піраміду так, як вона була вибудувана Зваричем, то це не судова система. Значить, немає стримувань, противаг немає, немає контролю, - а значить, взагалі немає правосуддя", - додав Наливайченко.

Він також зазначив, що після затримання Зварича, деякі високопосадовці намагалися його звільнити. На уточнююче питання, хто саме, Наливайченко заявив:

"У тому числі і один із заступників товариша Балоги. Він чудово розуміє, кому я передаю привіт. Навіть якщо слідство його ще не допитало, думаю, в матеріалах все це вже є".

"Тому хай краще пан Зварич здасть поплічників. А не мішечки, які він підписував, - нехай, до речі, скаже, для кого вони стояли. Це теж задокументовано і в матеріалах слідства є. Я не маю права розкривати слідчу таємницю, але дуже просив би пана Зварича відкрити її публічно на судовому засіданні", - сказав Наливайченко.

Як відомо, наприкінці 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно тодішнього голови Апеляційного адмінсуду Львова Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду співробітники СБУ і Генпрокуратури вилучили $1 млн. і 2 млн.грн.

Зараз Зварич перебуває в Лук'янівському СІЗО в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко передав привіт заступнику Балоги, який "відмазував" Зварича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути