вівторок, 07 грудня 2010 11:15

Наливайченко натякнув, що Турчинов знищив документи по справі Могилевича

Наливайченко натякнув, що Турчинов знищив документи по справі Могилевича

Всі документи, які стосувалися виведення величезних сум з українського бюджету і до яких причетний Семен Могилевич, були знищені в 2005 році.

Про це в інтерв'ю "Главреду" екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Я можу відкрити одну таємницю. В кінці травня 2006 року президент Ющенко, перевівши мене в СБУ, відразу поставив завдання з'ясувати і доповісти про зв'язки Могилевича у українському політикумі і бізнесі. Підтверджую, що всі документи, що стосуються виводу з бюджету України мільярдних коштів за тіньовими схемами, в яких брали участь злочинні угруповання, до яких причетний Могилевич і ЄЕСУ з українського боку, були знищені ще в 2005 році", - сказав Наливайченко.

В той же час, екс - голова спецслужби зазначив, що за кілька років документи вдалося відновити.

"До кінця 2008 року я особисто відповідав за співпрацю СБУ з різними іноземними спецслужбами, результатом якої стало відновлення на 70% документів у так званій справі Могилевича", - сказав Наливайченко.

"Я дав вказівку затримати Могилевича у разі перетину ним українського кордону. Наші іноземні партнери теж були готові до таких дій. Ми цілком розуміли, що ключовим елементом у разі його затримання було б з'ясування додаткових обставин кримінальних операцій у газовій сфері, до яких були причетні українські чиновники. Він би став неоцінимим джерелом інформації", - сказав екс-глава СБУ.

Наливайченко також зазначив, що в ході відновлення документів у справі Могилевича СБУ вдалося запобігти створенню ще одного газового посередника.

Нагадаємо, що у 2005 році СБУ керував перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Раніше сайт Wikileaks оприлюднив інформацію, згідно до якої Могилевич причетний до RosUkrEnergo. Водночас, адвокати останнього категорично спростовують причетність останнього до газових схем.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко натякнув, що Турчинов знищив документи по справі Могилевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути