Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2010 10:07

Наливайченко може очолити "Нашу Україну"

Наливайченко може очолити "Нашу Україну"

На чергові вибори в місцеві ради в партії "Наша Україна" (НУ) мають намір піти з новим головою. Швидше за все, ним стане екс-глава Служби безпеки Валентин Наливайченко.

Про те, що новим головою партії "Наша Україна" може стати екс-глава Служби безпеки Валентин Наливайченко, "Коммерсанту-Україна" повідомили відразу декілька високопоставлених членів цієї політичної сили.

"Останнім часом в керівництві партії ведеться дискусія з питання модернізації. Серед інструментів, які повинні її забезпечити, розглядається і можлива зміна лідера, - заявив член президії політради НУ Микола Оніщук.- Прізвище Наливайченкв час від часу звучить, але на офіційному рівні питання ще не вирішене. Формалізація цієї пропозиції можлива тільки за умови підтримки нинішнього лідера партії (Віктор Ющенко) і більшості партійців".

На думку Миколи Оніщука, Віктор Ющенко після відходу з поста президента не повинен в своїй діяльності замикатися на ролі партійного функціонера. "Сам по собі політичний проект "Наша Україна" для екс-глави держави дуже малий. Віктор Ющенко повинен позиціонувати себе як діяч загальнонаціонального рівня, який повинен стояти над процесом", - сказав він.

Саме Микола Оніщук, за інформацією "Коммерсанта-україна", на останньому засіданні політради просував кандидатуру Валентина Наливайченка в лідери НУ.

"Наливайченко - досвідчений дипломат, який зможе налагодити діалог з партіями націонал-демократичного спрямування", - процитував пана Оніщука співбесідник "Коммерсанта-україна", присутній на засіданні.

Як відомо, після звільнення з поста глави СБУ Валентин Наливайченко зайнявся громадсько-політичною діяльністю.

20 травня він оголосив про створення громадської ініціативи "Оновлення країни".

Згідно зі статутом НУ в партії є дві посади, на які може претендувати пан Наливайченко: "політичний лідер" (займає Віктор Ющенко) і "голова політради партії" (займає екс-глава секретаріату президента Віра Ульянченко). Яку з них міг би зайняти Наливайченко, в НУ ще не вирішили.

"Можливо, це буде посада голови політради, можливо - лідера партії. Не виключено, що в статуті з'явиться пост голови партії. Швидше за все, це питання буде вирішено одночасно з виборами нового керівника", - сказав Микола Оніщук.

За наявною інформацією, проти кандидатури Валентина Наливайченка виступає голова львівської обласної організації НУ, народний депутат Володимир В'язівський. Вчора він заявив, що не має наміру серйозно говорити про кандидатуру Наливайченко до його вступу до рядів НУ:

"Багато людей підставляли своє плече Віктору Ющенку, коли він працював президентом, у тому числі і Валентин Наливайченко. Але ми не можемо говорити про людей, що не є членами партії. Тому це не більше ніж внутрішньопартійна дискусія".

Кадрова ротація в НУ може відбутися в липні-серпні на черговому з'їзді партії. Дата заходу поки не визначена і залежить від призначення Верховною Радою дня проведення чергових виборів депутатів місцевих рад, мерів, сільських і селищних голів.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко може очолити "Нашу Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути