неділя, 18 липня 2010 13:31

Наливайченко каже, що Януковичем маніпулюють чутками про замах

Наливайченко каже, що Януковичем маніпулюють чутками про замах

Професійна спецслужба не повинна говорити про наявність загрози державним діячам, у тому числі президенту, а повинна діяти на упередження.

Таку думку озвучив екс-голова СБУ, лідер громадянської ініціативи "Оновлення країни" Валентин Наливайченко в ефірі 5 каналу, повідомляє ЛІГА.

"Це непрофесіоналізм, якщо на випередження не зняли. А цілком достатньо сил і коштів - не за журналістами бігати, а зняти питання, що стосується навіть намірів здійснити можливий терористичний акт або, не дай Бог, навіть замах на конкретного громадянина", - сказав він.

"Тому тут або непрофесіоналізм, або це свідома маніпуляція, в тому числі і вищими посадовими особами", - підкреслив Наливайченко.

Екс-голова СБУ також вважає, що в законодавстві треба прописати заборону спецслужбам працювати проти власних громадян.

"Потрібно виписати в законі прямою мовою, прямою нормою заборону роботи проти журналістів, релігійних організацій, громадських організацій, тому що по своїй суті українська контррозвідка повинна займатися саме зовнішнім втручанням", - сказав він.

Як відомо, начальник Управління державної охорони Ігор Калінін заявив, що завжди існує потенційна загроза життю президента.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко каже, що Януковичем маніпулюють чутками про замах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути