Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2011 16:47

Покаранням за економічний злочин має бути штраф, а не ув'язнення

Покаранням за економічний злочин має бути штраф, а не ув'язнення

Зміни до Кримінального кодексу, які відображені у президентському законопректі, спрямовані на те, щоб зняти найбільш люті прояви кримінального законодавства.

Про це сьогодні під час круглого столу "Економічний злочин — економічне покарання" заявив президент "Реформаторського клубу" Іскандер Хісамов.

"Зараз наша держава має тоталітарні ознаки. Бізнес та власники абсолютно голі перед владою. Капітали йдуть з України, а надходження мізерні", - наголосив він.

Він заявив, що спеціалісти "Реформаторського клубу" підготували законопроект, який президент вніс від свого імені. Хісамов сказав, що зміни стосуються, зокрема, повноважень контролюючих органів у пошуку контрабандистів

"Цього року СБУ порушила 263 кримінальні справи з контрабанди. Вони принесли до бюджету нуль гривень, але ми знаємо, що зараз відбувається на митниці — вантажі стоять місяцями. Ми пропонуємо замість того, щоб СБУ шукала власників контейнерів - повну конфіскацію контрабандного товару та стовідсотковий штраф за це. Це дасть змогу СБУ зайнятися боротьбою із кілерами і від цього буде більше користі країні", - переконаний Хісамов.

Також він зазначив, що ці зміни пропонують повністю прибрати таке кримінальне покарання економічних злочинців як ув'язнення. На його думку, це треба замінити штрафами.

Усього проект президентського закону передбачає скасування 17 статей Кримінального кодексу, через які порушують справи проти підприємців.

На круглому столі чекали на Андрія Портнова та Сергія Тігіпка, та вони не прийшли.

Зараз ви читаєте новину «Покаранням за економічний злочин має бути штраф, а не ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути