середа, 26 серпня 2020 22:57

Найвищі посадовці Ради Європи звернулися до Лукашенка

Найвищі посадовці Ради Європи звернулися до Лукашенка
Лідери Ради Європи закликали "негайно звільнити всіх затриманих демонстрантів". Фото: Reuters

Очільники керівних органів Ради Європи виступили зі спільною заявою щодо подій у Білорусі, закликавши до розширеного діалогу і мирного виходу з кризи.

З заявою виступили президент Комітету міністрів, президент ПАРЄ та генсек Ради Європи. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву.

Лідери Ради Європи звернулися до білоруської влада і всіх зацікавлених сторін з закликом "терміново почати широкий і інклюзивний національний діалог, який повністю залучає громадянське суспільство, щоб забезпечити мирний вихід з нинішньої кризи і відкрити двері для необхідних реформ в інтересах всіх громадян Білорусі".

Вона наголосили, що Білорусь не є членом організації, однак підписала низку її договорів та протоколів.

"Ми всі бажаємо, щоб одного разу Білорусь приєдналася до нашої європейської сім'ї спільних цінностей, ставши повноправним членом Ради Європи. Рада Європи готова працювати над реалізацією плану дій щодо зближення білоруського законодавства з європейськими демократичними стандартами. Рада Європи, володіючи своїми знаннями і досвідом, готова підтримати такий діалог у співпраці з іншими міжнародними партнерами. Зокрема, ми готові підтримати необхідні конституційні реформи", - зазначили найвищі посадовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За мною прийшли: член Координаційної ради залишив Білорусь

Водночас, лідери Ради Європи закликали "негайно звільнити всіх затриманих демонстрантів, припинити будь-яке жорстоке поводження і провести термінове і прозоре розслідування актів жорстокості з боку правоохоронних органів".

" Легітимність не може виходити з репресій. Вона виходить з вільного, справедливого і заснованого на верховенстві закону виборчого процесу" – йдеться в заяві.

Країни Євросоюзу не погоджуються із санкційним списком, який сформували проти білоруських політиків. Планують його розширити.

Зараз ви читаєте новину «Найвищі посадовці Ради Європи звернулися до Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути