середа, 08 жовтня 2014 14:06

Найбільші шанси отримати прем'єрську посаду в новому уряді має Яценюк - експерт

Найбільші шанси отримати прем'єрську посаду в новому уряді має Яценюк - експерт

Враховуючи, що Україна є парламентською республікою, парламентські вибори насправді являтимуть собою вибори прем'єр-міністра.

Про це заявив у вівторок, 7 жовтня, політолог, заступник директора Агенції моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Фактично, перший номер усіх виборчих списків, за винятком "Батьківщини", де Тимошенко поступилася першим номером Надії Савченко, це майбутній Глава уряду", - зазначив експерт.

Відповідно, від Блоку Порошенка на посаду прем'єра претендуватиме Віталій Кличко, від "Народного фронту" - Арсеній Яценюк, від Радикальної партії – Олег Ляшко, від "Громадянської позиції" - Анатолій Гриценко та Сергій Тігіпко від "Сильної України".

Якщо порівняти потенційних претендентів на прем'єрську посаду, можна сказати, що Кличко не в змозі впоратися з одним Києвом, і "до землі" за його прем'єрства готуватиметься вся Україна; вила, якими оперує Ляшко, навряд чи стануть гарним аргументом на переговорах з Євросоюзом; ниття Гриценка навряд чи допоможе врятувати економіку; а Тігіпко буде нормальним Главою уряду лише за умови, що це буде уряд ДНР.

"І тільки Арсеній Яценюк випадає з цієї когорти: він разом з Турчиновим зумів втримати та захистити країну від зовнішнього агресора, у нього є досвід, саме він, зрештою, отримав кредит МВФ", - підсумував заступник директора Агенції моделювання ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші шанси отримати прем'єрську посаду в новому уряді має Яценюк - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути