вівторок, 26 вересня 2017 13:01

Найбагатший губернатор розповів про загрози сепаратизму

Найбагатший губернатор розповів про загрози сепаратизму
65% чиновників у Миколаївській області - сепаратисти, заявив голова облдержадміністрації Олексій Савченко. Фото: відкриті джерела

65% чиновників у Миколаївській області - сепаратисти, але їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це заявив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко в інтерв'ю "Апостроф".

"У нас сьогодні у місцевій владі є люди, які не встають, коли лунає державний гімн. У нас є сьогодні депутати, які про державний прапор кажуть образливі речі. І ми не можемо їх за це притягнути до відповідальності. І я не можу з тим примиритися", - зізнався він.

"А за законами нашого демократичного суспільства такі люди можуть не тільки існувати, а й безкарно робити такі зневажливі заяви про символи державності. І таких серед тих, хто знаходиться в політиці і на державній службі в Миколаївській області – 65 відсотків", - додав Савченко.

Протилежна ситуація із населенням, зауважив чиновник.

"Ще лишилося, може, відсотків 5-7 тих, хто ще сподівається на прихід Росії. Але Миколаївщина – особливо сільська її частина, люди, які з діда-прадіда розмовляють українською – ніколи не допустять, щоб ми стали частиною Російської Федерації. В селах люди зовсім інші", - розповів Савченко.

Щодо Миколаєва, то він додав: "Переважна більшість людей чітко зрозуміла: краще залишитися при своєму, ніж отримати те, що відбувається зараз у Криму чи, тим більше, на Донбасі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це небезпечний дзвіночок" - Жебрівський про вихід Штепи

Олексій Савченко з жовтня 2016 року очолює Миколаївську ОДА. До цього був народним депутатом фракції БПП. Його вважають найбагатшим губернатором. Задекларував понад 3,6 млн грн і €1 млн готівкою.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший губернатор розповів про загрози сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути