Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 13:59

Треба зарплати піднімати, а не тарифи - Ляшко

Треба зарплати піднімати, а не тарифи - Ляшко
Лідер РПЛ Олег Ляшко переконаний, що ціну на газ треба зменшувати за рахунок видобутку власного газу

"В обмін на черговий кредит від МВФ влада бере на себе зобов'язання підняти ціни на газ майже на 70 відсотків. Хто платитиме за той газ? Запас терпіння в українців уже вичерпано. В країні криза неплатежів, бо в людей просто немає грошей. Пенсія у вчительки, яка пропрацювала все життя, – 2 тисячі гривень. Тепер їй кажуть, що вона повинна за тисячу кубів газу заплатити 8-9 тисяч гривень. Де їх узяти? І влада замість того, щоб витратити 70 мільярдів гривень на підвищення зарплат, пенсій і нові робочі місця, виділяє з держбюджету кошти на субсидії. Внаслідок чого ці гроші йдуть у кишені олігархам-власникам газових мереж", – заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Лідер РПЛ переконаний, що ціну на газ треба не піднімати, а навпаки – зменшувати за рахунок видобутку власного газу.

"Наша команда добилася  зниження ренти на видобуток газу. Завдяки цьому собівартість видобутку становить 1500 гривень за тисячу кубометрів. Якщо влада дослухається до нас і почне вкладати гроші у власні родовища, ми зможемо позбутися енергозалежності і знизити тарифи для населення. Ще один важливий крок — енергомодернізація. Щоб українці менше платили – потрібно міняти вікна, двері, котельні та теплотраси за рахунок державного бюджету", – зазначив народний депутат.

Ляшко вкотре закликав владу підняти мінімальну зарплату до 5500 грн, а пенсію – до 3500 грн.

"Сьогодні в Україні – найнижчий рівень зарплат у Європі. Якщо ми не будемо піднімати зарплати і пенсії, працездатні українці виїдуть, а літні люди повимирають. Єдина можливість відновити економічний потенціал країни – це здешевлення кредитів для бізнесу, підтримка національного виробника та радикальне підвищення доходів громадян. Бідність – це не менша національна катастрофа, ніж російська агресія. Бо це поживне джерело для корупції, зловживань владою та дестабілізації ситуації всередині країни!" – зазначив лідер РПЛ.

Окрім того, нардеп вимагає захистити українців, які перебувають за межею бідності. Зокрема, відновити державне регулювання цін.

"Скасування державного регулювання цін на продукти першої необхідності – це абсолютно неправильне рішення. Собівартість більшості товарів залежить від курсу валюти, тому ціни стрибають, наче скажені, а інфляція складає майже 13%. Безумовно, відповідальність за це несе Нацбанк, який допустив падіння курсу гривні. Через коливання курсу валюти люди втрачають свої гроші. Українці з власної кишені сплачують за недолугу економічну політику влади. Ми пропонуємо план, який це зупинить і не дозволить знищити країну", – підсумував Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Треба зарплати піднімати, а не тарифи - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути