Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 09:00

Треба перезавантажити політичну систему - Тарута

Треба перезавантажити політичну систему - Тарута
Народний депутат України Сергій Тарута сказав, що для залучення інвестицій Україні потрібно повернути довіру інвесторів

Україна має колосальну відкладену інвестиційну привабливість, але необхідною умовою для змін в країні є політична активність бізнесу, заявив народний депутат України Сергій Тарута.

"Ми всі розуміємо, що український бізнес стрімко розвивався б, якщо йому створити прийнятні умови: провести дерегуляцію, приборкати монополістів (енергетичних, логістичних тощо), знизити тиск регуляторів і правоохоронних органів, які зараз фактично займаються рейдерством. Також потрібно надати можливість залучати дешеві довгострокові ресурси для інвестування", - зазначив Сергій Тарута на бізнес-форумі Level Up Ukraine 2017, повідомляє прес-служба нардепа.

Він підкреслив, що, за оцінками західних експертів, Україна має колосальні інвестиційні можливості.

"Коли ми презентували в Бундестагу Доктрину збалансованого розвитку "Україна-2030", екс-міністр фінансів Пеер Штайнбрюк сказав, що Україна має колосальну відкладену інвестиційну привабливість і всі необхідні ресурси для розвитку. У нас зношена вся інфраструктура - енергетична, промислова, логістична. А це величезний простір для залучення масштабних інвестицій. Але для залучення інвестицій Україні потрібно повернути довіру інвесторів", - розповів нардеп.

Необхідною умовою для змін він також вважає політичну активність бізнесу.

"Бізнесмени зазвичай дотримуються позиції "політика окремо - бізнес окремо". Але в західних країнах підприємці більш політично активні. Якщо український бізнес піде цим шляхом, то ми зможемо перезавантажити політичну систему, що призведе до швидких позитивних змін в країні", - резюмував Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Треба перезавантажити політичну систему - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути