четвер, 28 лютого 2019 11:25

Національну платформу охорони здоров'я координуватиме Валерій Дубіль

Національну платформу охорони здоров'я координуватиме Валерій Дубіль
Народний депутат Валерій Дубіль координуватиме Національну платформу охорони здоров'я, яку заснували під час медичного форуму "Якісна і доступна медицина". Фото: Alexander Prokopenko

Заступник голови ВО "Батьківщина", народний депутат Валерій Дубіль за дорученням Юлії Тимошенко координуватиме новостворену Національну платформу охорони здоров'я. Її заснування під час медичного форуму "Якісна і доступна медицина", який проходив у Києві, ініціювала лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Під час заходу провідні українські експерти галузі і представники медичної експертної спільноти визначили головне завдання платформи - розробка нової Національної стратегії охорони здоров'я України.

"Наше спільне бачення - ввести обов'язкове медичне страхування, коли за працюючих страхові внески заплатить роботодавець, за пенсіонерів, безробітних, непрацездатних і дітей - держава. Так можна вирішити найбільшу проблему галузі - наповнити її ресурсами", - написав Валерій Дубіль у своєму Фейсбуці.

Як запевняє народний обранець, тоді кожна людина зможе безоплатно отримати всю необхідну медичну допомогу, "а не так, як зараз - тільки якусь частину. Окрім того, з'являться і фінанси для гідних зарплат медикам".

Це - лише один з базових кроків, пише Валерій Дубіль. Бо, окрім того, необхідно розвинути лікарське самоврядування, фармацевтичну галузь і зробити так, щоб кожен українець зміг отримати у достатній кількості медикаменти безоплатно.

"А ще - розробити низку нормативно-правових документів і переглянути законопроекти, які роками не голосуються Верховною Радою, щоб ми змогли їх почати приймати одразу після зміни влади. І ще - велика кількість завдань", - наголошує він.

Валерій Дубіль акцентує, попереду - велика робота.

"Впевнений, нам не лише вдасться розробити базовий для побудови нової системи законопроект про національну стратегію охорони здоров'я України, а й в же за кілька місяців почати її втілювати в життя!", - резюмував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Національну платформу охорони здоров'я координуватиме Валерій Дубіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути