субота, 30 березня 2019 13:56

"Національний Корпус" зупинив підкуп виборців за Порошенка в Черкасах

  У штабі “БПП” в Черкасах організували масштабний підкуп виборців. Фото: Нацкорпус
У штабі “БПП” в Черкасах організували масштабний підкуп виборців. Фото: Нацкорпус

Вчора, 29 березня, активісти "Національного Корпуси" викрили штаб Петра Порошенка в Черкасах, співробітники якого здійснювали масовий підкуп виборців. Витратити на скупку голосів на користь діючого президента агітатори планували близько 2 млн гривень.

Про це стало відомо з повідомлень керівника черкаського центру політичної партії "Національний Корпус" Дмитра Кухарчука на його каналі в Telegram, передає Znaj.ua.

Дмитро повідомляє, що в даний момент знаходиться під домашнім арештом, але при цьому намагається відстежувати події, що відбуваються у місті. Зокрема, він неодноразово отримував інформацію від городян про натовпи біля штабів "Блоку Петра Порошенка" в Черкасах. Перевірити ці відомості він попросив активістів "Національного корпусу", завдяки чому і вдалося викрити масштабну "сітку" для підкупу черкащан.

За аналогією з іншими містами України, схема підкупу виборців діяла під прикриттям видачі "матеріальної допомоги". Щоб зафіксувати факт скупки голосів, на місце подій активісти викликали поліцію. Агітаторів вдалося застати зненацька. Відеозапис подій у черкаському штабі "БПП" активісти "Національного Корпусу" розмістили на своєму Youtube-каналі.

На ньому видно, як "Національний корпус" і правоохоронні органи фіксують факт незаконної видачі грошей у штабі Петра Порошенка. Про цілі видачі таких коштів агітатори мовчать і уникають камер. При цьому Дмитро Кухарчук зазначив, що співробітники штабу виглядали вкрай заляканими.

Також, у штабі "БПП" активісти з поліцією виявили заповнені бланки для видачі грошей, в яких виборці "зобов'язуються" проголосувати за чинного президента, а також – списки людей, яким 29 березня збиралися видати "матеріальну допомогу". У бланку людина повинна була вказати ПІБ, прописати, що обіцяє проголосувати за Петра Порошенка 31 березня, написати отриману за це суму грошей і поставити підпис.

При цьому в штабі знайшли і заготовлені для підкупу виборців гроші: у національній валюті і у доларах. Загальна сума склала 1 963 994 грн. (1 644 314 у гривнях та 11 840 у доларах). Зберігали цей статок у звичайній картонній коробці.

На даний момент представник "Блоку Петра Порошенка" і заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргаліев відмовився коментувати ситуацію, що склалася. При цьому керівник Черкаського центру "Національного Корпусу" Дмитро Кухарчук вже розмістив у публічному доступі свою переписку з Омаргалієвим, яка містить нецензурні висловлювання в бік активіста.
 
 

Зазначимо, що це не перший випадок, коли штаб "БПП" ловлять на підкупі виборців.

Так, на цьому тижні "Національний Корпус" провів ряд викривальних перевірок у місті Бориспіль Київської області, а також – у Дніпровському районі Києва. Всього активістам вдалося виявити 4 штаби Петра Порошенка, які проводили скупку голосів.

За даними правоохоронних органів, наймасштабніша "сітка" для підкупу виборців організована саме штабами Петра Порошенка. Відомо, що на її фінансування нинішній президент витратив уже близько 1,5 млрд гривень. Також, є відомості, що велика частина цих грошей була взята з державного бюджету.

З огляду на останні події, представники "Національного Корпусу" звернулися до українців з проханням проголосувати на майбутніх виборах чесно і не продавати майбутнє країни за 1000 гривень. Також вони пообіцяли і надалі стежити за ситуацією і оперативно реагувати на повідомлення про фальсифікації.

Зараз ви читаєте новину «"Національний Корпус" зупинив підкуп виборців за Порошенка в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути