неділя, 20 січня 2013 16:05

Націоналістичні партії та громадські організації кличуть українців до Європи

Націоналістичні партії та громадські організації кличуть українців до Європи
"Україна - європейська держава і прагне до входження до Європейського співтовариства як рівноправний учасник". Фото: ukrpohliad.org

Національно-патріотичні політичні та громадські організації під час мітингу на Європейській площі закликали українців до спротиву утискам їхніх "споконвічних прав і свобод".

Про це йшлося у резолюції, зачитаній під час мітингу "Соборну Україну до Соборної Європи". За неї проголосували всі присутні мітингувальники.

"Ми переконані, що маємо розвиватися як правова, демократична і соціальна держава. Ми заперечуємо будь-яку форму авторитаризму та узурпації влади. Україна спирається, перш за все, на власний економічний потенціал, знаходить своє місце на міжнародному розподілі праці, використовуючи власні конкурентні переваги, захищає свої національні інтереси. Україна захищає свою мову, культуру, традиції, історію і не цурається своїх героїв, які віддавали своє життя у боротьбі за незалежність. Сільськогоподарська земля повинна належати виключно українським селянам і не може бути монополізована", - проголошено в резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди на Європейській площі вимагають вступу України в НАТО і відмежування від Росії

Політичні сили закликали українців "до спротиву будь-яким утискам наших споконвічних прав і свобод, так і до згуртування навколо першочергової національної ідеї "Соборну Україну до Соборної Європи", де наші цінності мають шанс не тільки зберегтися, а й зміцнитися та стати незворотними".

Під резолюцією підписалися Українська народна партія, Конгрес українських націоналістів, Народний рух України, Українська партія, УНА-УНСО, Спілка офіцерів України та інші.

Також на мітингу задекларували, що "Україна - європейська держава і прагне до входження до Європейського співтовариства як рівноправний учасник".

Мітинг тривав до 14:30.

Зараз ви читаєте новину «Націоналістичні партії та громадські організації кличуть українців до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

217

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути