пʼятниця, 13 січня 2012 12:07

Націоналісти, в обхід ВР, готуються до відзначення сторіччя заступника Бандери

Націоналісти, в обхід ВР, готуються до відзначення сторіччя заступника Бандери

Верховна Рада України не включила до порядку денного проект постанови про відзначення 100-річчя з дня народження першого заступника провідника ОУН-Б Степана Бандери - Ярослава Стецька, внесений народним депутатом Володимиром В'язівським (фракція "Наша Україна – Народна самооборона").

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Конгресу українських націоналістів (КУН), прикрим і упередженим назвав таке рішення парламентаріїв голова КУН Степан Брацюнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти закликали нардепів припинити азарівське окозамилювання навколо ГТС

"Народні депутати показали, що не розуміють ваги таких історичних постатей, як Ярослав Стецько, котрий був справжнім українським державником. Прем'єр українського державного правління, провідник ОУН, президент Антибільшовицького блоку народів - він все своє життя прожив у безкомпромісній боротьбі за українську державу", - наголосив Брацюнь.

На його переконання, парламент України вкотре продемонстрував свою "політичну незрілість і байдужість до власної історії таким ганебним голосуванням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналістам не сподобались нові правила виборчої гри

Політик пообіцяв, що, незважаючи на те, що Верховна Рада не підтримала постанови, Конгрес українських націоналістів проведе в столиці України та на батьківщині Стецька, у Тернополі, урочисті заходи з нагоди 100-річного ювілею відомого українського діяча.

Слід відзначити, що Ярослав Стецько народився у родині священників у Тернополі 19 січня 1912 року.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти, в обхід ВР, готуються до відзначення сторіччя заступника Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути