понеділок, 09 липня 2012 03:55

Розпочався судовий процес над синами Мубарака

Розпочався судовий процес над синами Мубарака
Reuters

Сини екс-президента Єгипту Хосні Мубарака Аля і Гамаль постануть в понеділок перед Кримінальним судом Каїра у справі про махінації на біржі з акціями державного банку.

Прокуратура звинувачує синів Мубарака і ще сімох бізнесменів в махінаціях на Каїрської біржі в ході продажу акцій єгипетського банку "Аль-Банк Аль-Ватанія". Зокрема, повідомляється, що вони придбали акції банку у дрібних акціонерів через підставні компанії, зареєстровані в зарубіжних офшорах. Як стверджує прокуратура, обвинувачені не розкрили інформацію про кінцевих власників акцій, що є порушенням правил роботи на ринку цінних паперів в Єгипті.

В даний час рахунку обвинувачених у цій справі заморожені, держава має намір домагатися повернення грошей в національну казну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єгипті може спалахнути нова революція

Як повідомляли єгипетські ЗМІ, Аля і Гамаль Мубарак зробили спробу уникнути суду і запропонували відшкодувати суму нанесеного ними збитку в досудовому порядку. Однак Генпрокуратура це прохання відхилила, зіславшись на те, що мова йде про махінації з державними коштами, що не дає можливості врегулювати претензії за обопільною згодою сторін до суду.

На думку слідства, в результаті махінацій Аля і Гамаль Мубарак, а також їх партнери незаконно заволоділи фінансовими коштами в розмірі 2,5 мільярда єгипетських фунтів (більше 420 мільйонів доларів). Пізніше ці кошти були переведені на закордонні рахунки.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався судовий процес над синами Мубарака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути