понеділок, 15 червня 2020 14:09

НАБУ, ГПУ і поліція спростували наявність кримінальних проваджень щодо Павелка

НАБУ, ГПУ і поліція спростували наявність кримінальних проваджень щодо Павелка
Відносно президента УАФ Андрія Павелка немає кримінальних проваджень ні в НАБУ, ні в ГПУ, ні в Нацполіції. Фото: 112 Канал

Правоохоронні органи України офіційно спростовують наявність кримінальний проваджень проти президента УАФ Андрія Павелка, акцентуючи на тому, що він не має процесуального статусу в будь-яких розслідуваннях, як як стосуються, так і не стосуються футбольної тематики.

Так, в НАБУ 12 травня завили, що не мають претензій до Павелка.

"Вказана особа не є ні підозрюваним, ні обвинуваченим в кримінальних провадженнях, які розслідують детективи Національного антикорупційного бюро", - повідомили у відомстві.

Аналогічну за своєю суттю інформацію озвучили і в Офісі Генеральної прокуратури України.

"За результатами обробки масиву даних Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальні провадження в яких містяться відомості про притягнення Павелка Андрія Васильовича 07.10.1975 р.н. до кримінальної відповідальності в якості підозрюваного, обвинуваченого не встановлено", - повідомили в ОГП.

Про відсутність будь-яких кримінальних претензій до президента УАФ заявили і в Національній поліції України.

"Згідно з наявними в ЄРДР відомостями, інформація щодо залучення слідчими підрозділами Національної поліції до кримінальної відповідальності запитуваної особи (Павелко А.В. - ред.) відсутня", - вказали правоохоронці.

Таким чином, правоохоронні органи офіційно спростовують інформацію, поширювану народними депутатами від ОПЗЖ. Зокрема Григорієм Мамкою, який сьогодні намагається пролобіювати продовження роботи футбольної ТСК у Верховній Раді України.

Зацікавленість Мамки в цьому питанні ЗМІ пояснюють його близькістю до Григорія Суркіса.

Нагадаємо, що депутати різних парламентських фракцій публічно висловлюються про політизацію роботи ТСК, називаючи її "замовною".

З пересторогою на цей рахунок раніше до глави ВР Дмитра Разумкова звернулися також володарі "Золотого м'яча" Андрій Шевченко, Ігор Бєланов і Олег Блохін.

У листі легенд українського футболу до депутатів йдеться про дворічну політичну та інформаційну дискредитацію УАФ. І відзначається, що ТСК сьогодні використовується як додатковий інструмент маніпуляцій в цьому контексті.

Підкреслюючи своє тривале мовчання, футболісти заявили, що далі так тривати не може, і закликали владу зупинити політичний тиск на Українську асоціацію футболу.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ, ГПУ і поліція спростували наявність кримінальних проваджень щодо Павелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути