понеділок, 01 жовтня 2012 17:01

На зустрічі з Азаровим ветеранам дали 5 хвилин на виступ і 6 годинників "Від прем'єр-міністра"
12

Фото: Фото: Урядовий портал

За десять хвилин до дванадцятої дня на вході у клуб Кабінету Міністрів на вулиці Інститутській збираються люди. На вході встановлені металошукачі. Саме сюди має прибути прем'єр- міністр України для зустрічі із головами найбільших ветеранських організацій України. Зустріч присвячена святкуванню Дня ветерана. Чоловіки у класичних костюмах перевіряють документи, а дівчина із ліхтариком у руці дивиться сумки.

- Від сьогодні в Пущі Озерній на базі одного з санаторіїв протягом двох днів проходитиме другий Всеукраїнський форум ветеранів. Розмова піде про життя-буття ветеранів та проблеми які є. В рамках цього - зустріч прем'єра та керівників найбільших ветеранських організацій. Де-юре зареєстровані близько 50 ветеранських організацій. Формат зустрічі вирішувала служба Кабміну, скільки людей запросити", - каже перед початком зустрічі Петро Цибенко, нардеп та голова Ради організації ветеранів України. Стоїть поряд із Олексієм Семішановим, головою Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарова засмутив сюжет про святкування річниці "Молодої Гвардії"

Рівно о 12.00 до зали клубу Кабміну заходить прем'єр-міністр України Микола Азаров. На нього вже чекають керівники шістьох ветеранських організацій України. Сидять за великим круглим столом. Під ним великий біло-зелений килим. На столі неживі квіти помаранчево-білого кольору та зелені скляні пляшки із мінеральною водою "Моршинська".

За їхніми спинами за колоною на столі розкладені шість темно-синіх оксамитових коробок із годинниками "Рoljot" та букети із червоних гвоздик, які наприкінці зустрічі прем'єр подарує ветеранам.

- Хотів би всіх поздоровити із Днем ветеранів, - починає своє вступне слово Микола Азаров. Але потім декілька хвилин присвячує розповіді про святкування 70-річчя підпільної комсомольської організації "Молода гвардія". Нещодавно повернувся із Луганської області. Розповідає про своє обурення телевізійним сюжетом.

- Я подивився як ЗМІ відреагували на цю подію. Був здивований, коли, на одному із каналів, показали інтерв'ю з громадянином США, який дозволив сказати собі, що "це все казки КДБ". Це все транслювалося на всю країну! - підвищує голос прем'єр. - Виникає питання, на яких прикладах ми збираємося виховувати молодь? Люди скучили по героях. Хотів би сказати, що ми, займаючись економікою, втрачаємо цей напрям, - звертається до ветеранів.

Ще декілька хвилин розповідає про "покращення" в країні, про те наскільки були підвищені пенсії та як ще допоможуть ветеранам. Далі надає по 5 хвилин кожному із присутніх.

- Сьогодні в Пущі Озерній проводимо другий Форум ветеранів. Звертаємося з одним проханням: підняти рівень керівництва, що буде приймати участь у ньому. Хочемо, щоб приїхав Тігіпко, - сказав голова Всеукраїнської спілки громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів "Військовий союз" Віктор Палій.

- У котрій у вас форум? - запитує Азаров.

- Сьогодні о 14.00 починається. Ми очолюємо громадські організації, які включають 14 мільйонів людей. Хотілося б, щоб діяльність форуму була більше освітлена в ЗМІ. Якби вся команда поїхала, ветерани були б задоволені, - відповідає ветеран і показує рукою на телевізійні камери, що присутні у залі.

Прем'єр у відповідь посміхається та обіцяє, що як тільки повернеться до свого кабінету, дізнається, де знаходяться Тігіпко та інші високі посадовці країни.

- Заступник міністра охорони здоров'я та соцзабезпечення стоять тут і вони будуть приймати участь у вашому форумі. Вони мені все передадуть, - пообіцяв прем'єр.

- Самий тяжкий стан - деякі ветерані досі залишаються у тяжких побутових умовах. Хоч під кінець життя вони повинні відчути, що про них турбуються, - бере слово Володимир Воронцов, голова Всеукраїнської спілки учасників війни. Просить Азарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани просять Азарова прислати на їх форум Тігіпка

За ним скаржиться голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький:

- Одна п'ята, або чверть тих, хто рахується учасниками бойових дій - липові. Корупція досягла великих масштабів і посвідчення продаються. Ми пропонуємо створити єдину комісію при Кабміні. Треба провести перереєстрацію, видати нові посвідчення. Минулого року було видано близько 6 тисяч посвідчень, - каже він.

Матеріали є? - питає прем'єр.

- Все є, - каже Червонописький і додає: "Середній вік ветеранів Афганістану 46-48 років. За останній час померло у 8 разів більше, ніж загинуло під чай бойових дій. Треба серйозно підняти рівень медичного обслуговування. В нас є пропозиції щодо іноземних інвесторів.

За 45 хвилин зустріч закінчується. Азаров дарує ветеранам годинники та квіти. Кожен годинник із коричневим шкіряним ремінцем та позолотою. На циферблаті написано "Від прем'єр-міністра України".

Зараз ви читаєте новину «На зустрічі з Азаровим ветеранам дали 5 хвилин на виступ і 6 годинників "Від прем'єр-міністра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути