Ексклюзиви
середа, 30 березня 2022 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На засіданні Радбезу ООН Путіна порівняли зі Сталіним

На засіданні Радбезу ООН Путіна порівняли зі Сталіним
Перебої в постачанні продовольства з України становлять загрозу для всього світу. Фото: unian.ua

Президент Росії Володимир Путін використовує проти українського народу продовольство як зброю, що є сталінським методом.

Путін - не перший диктатор, який це робить, заявив у Нью-Йорку постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні.

"Ідеологічний апостол Москви Йосип Сталін убив мільйони українців 90 років тому під час штучно організованого голоду. Не дивно, що Путін, який шанує Сталіна як свого праотця, вдається до такої ж практики. Російська війна включає обстріли сільськогосподарської інфраструктури, забруднення українських ґрунтів, атаки на склади пального й, відповідно, зрив посівної кампанії", - сказав він.

У ці вихідні російські ракети влучили в паливні склади у Львові, Дубні, Луцьку та Рівному, що далеко від лінії фронту. У вівторок окупанти обстріляли ракетами сільськогосподарське підприємство у Дніпрі, яке також знаходиться далеко від району бойових дій, знищивши техніку та обладнання.

"Можливо, представник держави-агресора міг би пояснити, що спричинило цей напад – "демілітаризація" чи "денацифікація"?", - додав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала ОБСЄ працювати над депутінізацією Росії

Перебої в постачанні продовольства з України становлять загрозу для всього світу. До війни Україна експортувала понад 55% соняшникової олії в світі, понад 55% української пшениці надходило до Азії та 40% - до африканських держав. 400 млн людей, переважно на Близькому Сході, у Північній Африці та Азії, залежать від постачання зерна з України.

"Міжнародна солідарність з Україною та розуміння того, що єдиною першопричиною нинішньої продовольчої кризи є війна, матимуть вирішальне значення для успіху в запобіганні найгіршому сценарію на глобальному рівні", - зазначив постпред ООН.

Деокупація та зняття російської блокади портів могли б швидко покращити ситуацію, оскільки 60% сільськогосподарської продукції Україна експортує морем.

Російські окупанти намагаються створити гуманітарну катастрофу на всій території України.

Окупаційні війська Росії змінили тактику. Їхня ціль – гуманітарна катастрофа в Україні. Для цього окупанти атакують з неба нафтобази та продуктові склади. Надалі таких ударів лише побільшає.

Зараз ви читаєте новину «На засіданні Радбезу ООН Путіна порівняли зі Сталіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути