Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 11:19

На Заході назвали ймовірних претендентів на пост прем'єр-міністра України

На Заході назвали ймовірних претендентів на пост прем'єр-міністра України
Захід спрогнозував імовірні кандидатури на посаду прем'єр-міністра України. Фото: Delo.ua

Європейські та американські експерти і дипломати в різних колах обговорюють можливі кандидатури на посаду майбутнього прем'єра. Причому називаються найрізноманітніші прізвища, часом.

Про це пише журналістка американського видання Atlantic Council Мелінда Херинг.

Так, якщо в середовищі українських політологів можна почути такі знайомі всім імена як Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Ігор Смешко і навіть Юрій Бойко, то у західних експертів є своє бачення з цього приводу.

Зокрема, найбільш підходящі кандидатури на пост прем'єр-міністра, на їхню думку, є колишній міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус і заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован. Причому обидва в рівній мірі незаплямовані тими чи фншими корупційними скандалами, але так і змогли проявити свій професіоналізм в ході виконання службових обов'язків, пише журналістка.

При цьому з цієї пари на особливому рахунку західних партнерів України саме Айварас Абромавичус.

Але не варто, на думку західних експертів, випускати з уваги і таких однопартійців президента України Володимира Зеленського як Олександр Данилюк і Андрій Богдан, оскільки у політичної сили "Слуга народу" є всі шанси отримати в майбутньому парламенті абсолютну більшість.

Також, на думку журналістки, не варто виключати в списках кандидатів на пост прем'єр-міністра і таких політичних діячів як нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, так і міністра фінансів Оксану Маркарову.

Варто зазначити, що пост прем'єр-міністра Арсену Авакову пророкували не тільки українські політологи, а й скандальний олігарх Ігор Коломойський, який нещодавно повернувся в країну.

Зараз ви читаєте новину «На Заході назвали ймовірних претендентів на пост прем'єр-міністра України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути