понеділок, 11 червня 2012 13:00

На виборах в Раду Черновецький раптом може виявитись комуністом - політолог

На виборах в Раду Черновецький раптом може виявитись комуністом - політолог
Костянтин Матвієнко каже, що Черновецький складе конкуренцію Тарасу Черноволу та правозахисниці Тетяні Монтян. Фото: glavcom.ua

Черновецький може піти до Верховної Ради за списком комуністів.

Про це в коментарі Gazeta.ua cказав експерт  корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Заява  про звільнення ще не ухвалена Київрадою. Черновецький досі залишається київським міським головою. Ми знаємо, що Київрада не планує збиратися до кінця європейського чемпіонату з футболу. Прийняття відставки може відбутися в липні. Відповідно, якщо в липні депутати Київської міської ради звернуться до парламенту із проханням  провести дострокові вибори, та парламент в липні вже працювати не буде. Остання сесія призначена на 8 липня. Парламент може розглянути цю заяву у вересні", - каже експерт.

За його словами, достроковою заявою про звільнення Черновецький нагадав про себе.

"Це дуже потужний хід Черновецького, який позитивно на нього працює. Думаю, він  буде балотуватися до Верховної Ради від списку комуністів. Є думки, що він може повторити свій успіх в якомусь з лівобережних  округів Києва, - додав він.

За чутками, Черновецький планує балотуватися  до Верховної Ради по мажоритарному округу №212 в Дарницькому районі столиці. Він тут вже вигравав три рази. Конкурентами в окрузі  екс-мера стануть народний депутат Тарас Чорновіл та адвокат Тетяна Монтян.

Нагадаємо, Леонід  Черновецький звільнився з посади мера достроково 1 червня, за  два дні до закінчення своїх повноважень.  Київрада лише  12 липня  прийме рішення на черговому засіданні  та звернеться  до парламенту із проханням провести дострокові вибори.

Зараз ви читаєте новину «На виборах в Раду Черновецький раптом може виявитись комуністом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути