Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 19:26

На Вінниччині зафіксували на відео, як селяни продають голоси за 100 гривень

На Вінниччині зафіксували на відео, як селяни продають голоси за 100 гривень
Жінка записує у відомість імена та адреси тих людей, що готові взяти гроші за свій голос на виборах. Скріншот із відео.

Кандидат у народні депутати по мажоритарному округу №13 від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Катеринчук оприлюднив відео, як десяток селян продають свої голоси конкурентові за 100 грн.

За нечіткою якістю відео можна припустити, що зйомка велася мобільним телефоном. Скоріш за все, він висів на шнурівці в когось на грудях, тому що час від часу до кадру потрапляє шмат блискавки від куртки.

На вулиці під ворітьми зібралися люди віком від 40 років. Одна жінка в домашньому халаті на стільчику записує у відомість імена та адреси тих людей, що готові взяти гроші за свій голос на виборах. Люди просять також записати їхніх дітей та зятів.

На питання, як це відео потрапило до рук штабу Катеринчука, кандидат відповів: "Ми отримали це відео з уповноважених органів, які проникли в цю систему, були в штабі, там де все це формувалися і їм пояснювали. Зйомка велася правоохоронним органами. Ким самим - казати не буду. Просто дали інформацію, що в таких-то селах буде скупка голосів. І поїхали люди небайдужі і зняли це все".

Також Катеринчук не готовий назвати прізвище свого конкурента, який купує голоси виборців.

"Ми не називаємо прізвища. Тому що це не сам кандидат робив, а його люди. Ми передали це відео правоохоронним органам, ведеться слідство", - сказав він.

До округу №13 входить три райони Вінниччини - Козятинський, Калинівський та Хмільницький. Головна боротьба точиться між Миколою Катеринчуком, який балотується від ОО "Батьківщина", та самовисуванцем Петром Юрчишиним.

Минулого тижня громадська мережа "Опора" назвала Вінниччину в трійці областей, де зафіксовано найбільше порушень під час виборчих перегонів.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині зафіксували на відео, як селяни продають голоси за 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути