четвер, 26 квітня 2012 13:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"На виборах "Батьківщина" може розраховувати максимум на 20%" - Сергій Гайдай

"На виборах "Батьківщина" може розраховувати максимум на 20%" - Сергій Гайдай
Фото: polittech.org

Ув'язнена Юлія Тимошенко каже, що її вдарили в живіт під час перевезення з колонії до лікарні. Наявність гематом підтверджує її захисник Сергій Власенко та уповноважений з прав людини. Екс-прем'єрка оголосила голодування. Після цього в інтернеті з'явився відеозапис, на якому схожа на Тимошенко жінка ходить камерою на підборах та цілується з чоловіком, схожим на Власенка.

- Юля Тимошенко поки буде жива і в Україні, породжуватиме різноманітні інформаційні приводи. Якщо навіть не буде реальних подій, то вона їх буде штучно створювати. Ми за цей час мали б звикнути, аби чомусь дивуватись, інша справ, що суспільно-політичне значення цих інфоприводів поступово, але невпинно падає, коментує  для Gazeta.ua політтехнолог Сергій Гайдай.

Наскільки довго Тимошенко буде генератором інформаційних приводів?

- Вона завжди буде генератором інформаційних приводів, але інша справа, яке це матиме значення для населення України. Вона давно втратила своє значення для громадянам. Ще до свого арешту. Якщо ми подивимось на соціологію, то близько 80% населення байдуже ставляться до всього, що відбувається з Тимошенко. Воно їм цікаво з точки зору цікавих новин, але ніяк особисто їх не займає і не обурює. При цьому половина цих 80% дуже негативно ставляться до Юлі. І це не робота Партії регіонів, а наслідок її ж попередньої політики. Це її "капітал", який чесно зароблений за час  прем'єрства. Вона обрала популізм як свій стиль і шлях до влади, а це працює лише деякий час. Згодом, без реальних дій,  він повертається бумерангом у вигляді антирейтингу. Юля побудувала себе на скандалах, тому тут нічого дивного нема.

А нащо викинули ролик з поцілунком в YouTube?

- Це чергова дезінформація, до якої особливо серйозно ставитись не потрібно.

А як себе веде Батьківщина?

- У опозиції насправді нема ніякого реального ресурсу. Тому у "Батьківщини" один ресурс -  скандал. Тому вони використовують тактику биття на сполох. По суті, в них і не було іншого вагомого ресурсу. Вони не можуть вивести достатньо людей на вулицю, аби це було помітно і небезпечно для влади. На виборах їм треба розраховувати максимум на 20%. Вони живуть тільки політичним життям свого лідера. Партія приречена на прив'язку до політичної долі Тимошенко. "Батьківщина" -  партія долі однієї людини.

Наскільки довго проіснує "Батьківщина" без фізичної присутності лідера?

- Може протягнути досить довго, бо "Батьківщина" ніколи не була справжньої партією, тому їм тут легше. Не може розпастись те, що не існує. Питання не в тому, наскільки довго довкола Тимошенко буде крутитись політичне життя країни, а в тому, який це отримує відгук в свідомості електорату. Тобто наскільки це все їх хвилює.  Навіть із-за грат можна сказати одну фразу і це переверне цілий народ. А можна багато говорити і це хвилювати лише обмежене коло прихильників.

Тобто Тимошенко сама винна?

- Так. Але тут ви мене правильно зрозумійте.  Я не кажу, що її арешт справедливий. Навпаки. От якби посадили весь політикум, який у нас існував за двадцять років, то ця б посадка була справедливою, а так — всім зрозуміло, що вибірковість.

Зараз ви читаєте новину «"На виборах "Батьківщина" може розраховувати максимум на 20%" - Сергій Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути