неділя, 15 грудня 2013 09:50

На дільниці 194 округу погрожували канадським спостерігачам

На дільниці 194 округу погрожували канадським спостерігачам

Міжнародні спостерігачі з Mission Canada повідомили активістам Громадянської мережі ОПОРА, що 14 грудня в одній із виборчих дільниць №194 округу в Чекрасах їм погрожували. Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Одна з голів ДВК в місті Черкаси повідомила міжнародним спостерігачам, що в будівлі "Політпросвіт", що на вулиці Байди Вишневецького, 17, викликають членів ДВК і проводять якийсь тренінг. Спостерігачі прибули в "Політпросвіт" і побачили в холі близько 200 чоловік різного віку та статі, яких викликали по кілька осіб в кабінети по черзі, називаючи номери. Вони заходили, і виходили через певний час, потім викликали наступних.

Коли канадські спостерігачі увімкнули фотоапарат і це помітили в будівлі, їм сказали вийти звідти. На що спостерігачі зауважили, що це частина виборчого процесу і за законом України міжнародні спостерігачі мають право перебувати і фіксувати.

Спостерігачам знову сказали забратися геть і погрожували розбити фотокамеру, якщо вони не підуть.

Як повідомлялось, у 194 окрузі від опозиції балотується Микола Булатецький, а ставлеником влади вважають Михайла Поплавського, який позиціонує себе як самовисуванець.

Нагадаємо, шестеро спостерігачів від Mission Canada працюють у п'яти округах з 30 листопада, ще 20 осіб приїхали нещодавно. Серед спостерігачів – три члени парламенту Канади.

Канадську місію спостерігачів за виборами Mission Canada фінансує уряд Канади.

Зараз ви читаєте новину «На дільниці 194 округу погрожували канадським спостерігачам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути