понеділок, 18 червня 2012 11:30

На Собчак можуть завести кримінальну справу

На Собчак можуть завести кримінальну справу
Ксенії Собчак може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Фото: tsn.ua

Російській телеведучій і опозиціонеру Ксенії Собчак загрожує кримінальне переслідування за несплату податків, пише газета "Известия".

Приводом для податкової перевірки стало вилучення у телеведучої великої суми грошей (більше 1 млн євро) під час обшуку в її квартирі напередодні "Маршу мільйонів" 12 червня. Джерело в МВС заявило кореспонденту видання, що дані з декларацій Собчак, отримані слідчими, свідчать про річні доходи журналістки в розмірі 5-6 млн руб.

"Виходячи з декларованого рівня доходів в 5-6 млн руб., щоб накопичити 1 млн євро і 0,5 млн дол, Ксенія Собчак повинна була збирати близько 10 років", - відзначає видання.

Крім того, за словами джерела газети в МВС, в деклараціях телеведучої відсутня, наприклад, рядок доходу від участі в деяких телепрограмах і рекламі.

Так, у податковому документі немає даних про доходи телеведучої від участі в програмах "Дівчата" на каналі "Росія-1" і "Топ-модель по-русски" на каналі "МУЗ-ТВ". Також, наприклад, за останні три роки Собчак помічена в рекламі "Евросети", Першого професійного університету, але відповідних надходжень до податкової не зафіксовано.

Згідно з опублікованими даними, найбільший гонорар в минулому році (4,7 млн ??руб.) Собчак отримала від видавців журналу Max, який вона очолювала в якості головного редактора (журнал закрився після виходу кількох номерів). Канал ТНТ за роботу на шоу "Дом-2" заплатив в 2011 році телеведучій 1,3 мільйони руб.

Партнер юридичної компанії "Податківець" Сергій Варламов пояснив "Известиям", що якщо податковій вдасться довести ухилення від сплати податків, то з телеведучою стягнуть штраф і недоїмки, при найгіршому сценарії влада можуть застосувати ст.198 КК Росії (ухилення від сплати податків з фізичної особи ), максимальна санкція за якою передбачає 3 роки в'язниці.

Сама Собчак заявила, що представлена ??джерелом в МВС інформація про декларації - "це наклеп і фальшивка".

"Це провокація, щоб спровокувати мене на публікацію цих декларацій або на чергове виправдання. Виправдовуватися я не буду, мені нема за що. Я багато працюю, багато заробляю", - сказала телеведуча.

Собчак має намір подати позов про втручання в приватне життя. "Була порушена свобода пересування, таємниця приватного життя. Ми зараз думаємо про те, щоб порушувати справу про втручання в приватне життя. Коли буде подано позов, поки невідомо", - розповів адвокат телеведучої Генрі Резник.

Зараз ви читаєте новину «На Собчак можуть завести кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути