четвер, 28 листопада 2013 16:00

Спецтема: Доленосний саміт Україна-ЄС у Вільнюсі

На саміті Янукович модеруватиме переговори між Росією та Європою — екс-нардеп

На саміті Янукович модеруватиме переговори між Росією та Європою — екс-нардеп
фото: zn.ua

Екс-нардеп Степан Гавриш вважає, що на саміті у Вільнюсі президент Віктор Янукович відіграватиме ключову роль і буде модератором переговорів між Європою та Росією.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Президент продовжує грати. На саміті Україна відіграватиме ключову роль: буде модератором двох сторін - Європи та Росії, надаватиме слово та пропонуватиме "меседжи" для обговорення для того, щоб отримати компроміс. Якщо переговори не вдадуться, то Україна скаже Європі: "Що ми могли зробити? Ми намагались. Але самі бачите, що Росія незвичайно сильна країні і навіть вам не уступила. А що нам робити бідним і сірим?", - розповів він.

Екс-нардеп зауважив, що з політичної точки зору Віктор Янукович є блискучим гравцем. "Час від часу у Януковича з'являються ефективні прийоми. Для нього головне — це не збільшити об'єм конфліктів. Найбільший конфлікт Януковича — це Тимошенко. Другий конфлікт — це соціально-економічний, бо пенсійному фонді все важче збирати єдиний внесок, а держказначейство не знаходить сотні мільйонів гривень на виплату пенсій", - додав він.

Гавриш зазначив, Європа усвідомила, що провалює перший геополітичний проект. "Це викликало серйозні амбіції у європейських керівників: як у європейських комісарів, так і у керівників Німеччини, Франції, Скандинавських країн, у Швеції, Британії", - розповів Гавриш.

Нагадаємо, у Вільнюсі (Литва) в четвер відкрився саміт програми Європейського Союзу "Східне партнерство". На ньому 29 листопада планувалося підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, а також зону вільної торгівлі. 21 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про призупинку підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «На саміті Янукович модеруватиме переговори між Росією та Європою — екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути