середа, 17 березня 2010 20:03

На Рівненщині Януковича закликали звільнити Табачника

На Рівненщині Януковича закликали звільнити Табачника

У середу, 17 березня, Рівненська обласна рада на позачерговій сесії закликала Президента України Віктора Януковича та прем"єр-міністра Миколу Азарова звільнити Дмитра Табачника з посади Міністра освіти й науки України.

У зверненні депутати засудили заяви Дмитра Табачника щодо можливості перегляду історії України, зміни мовної концепції в освіті, намагання ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання.

"Втілення намірів міністра означає не просто відхід від принципів Болонського процесу, а повернення в освіту корупції та нав"язування комплексу меншовартості нашим дітям і молоді. А тому заявляємо рішучий протест проти перебування Дмитра Табачника на посаді та проти намірів знову повернути освіту до застарілого зразка, що веде до хабарництва, розкручування нового витка корупції, віддалення від сучасних освітніх світових програм. Це замах на душі та уми молодого покоління українців, якого не можемо допустити", - говориться у заяві.

Депутати застерігають президента та уряд від впровадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляють про готовність протистояти таким намірам.

"Уся Україна добре знає про антиукраїнські погляди Дмитра Табачника. Призначення його на таку важливу посаду становить загрозу для реформ у галузі освіти, збереження освітянських программ, спрямованих на підтримку української мови та історії, - зазначив член фракції "УНП" в облраді Сергій Олексіюк.

Депутати також закликали Президента України Віктора Януковича зайняти "виважену державотворчу позицію" й не скасовувати Укази Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання "Герой України" Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Звернення підтримали фракції "УНП", "Нашої України" та "БЮТ".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині Януковича закликали звільнити Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути