понеділок, 30 січня 2012 10:47

На Прикарпатті українців закликали брати приклад з Героїв Крут
5

Фото: Фото: Ксенія Ліщинська

Прикарпатці відзначили 94-ту річницю подвигу Героїв Крут, 83-тю річницю створення ОУН та 100-річчя з Дня народження голови Проводу ОУН(б) Ярослава Стецька.

У Центральному Народному домі відбулася урочиста академія "Їх оплакують роси у лузі", по завершенні якої молодь пройшла смолоскипною ходою вулицями міста до Меморіального скверу, де представники духовенства українських традиційних церков відслужили панахиду та відбулося віче-реквієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська міліція завадила озброєним хуліганам побитись із націоналістами

Учасники ходи несли смолоскипи та скандували: "Слава Україні! Героям слава!", "Героям Крут – слава!", "Україна – понад усе!".

Під час виступу на мітингу секретар Івано-Франківської міської ради, "свободівець" Руслан Марцінків підкреслив, що вшанування героїв – це обов'язок кожного націоналіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони померли непереможеними!" - Націоналісти нагадали владі, хто в Україні - герої

"Юнаки, яким навіть не було по 18 років, пішли на смерть. Проти них була спрямована десятитисячна армія Муравйова. Вони, не задумуючись зробили той крок, який сьогодні є прикладом для нас. Прикладом жертовності, героїзму! І до того часу, поки ми будемо вшановувати наших героїв, молитися за них, вони житимуть в наших серцях", - наголосив Марцінків.

Також він закликав українців наслідувати нині приклад молодих юнаків – "протистояти свавіллю правлячої верхівки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бій під Крутами нагадує Януковичу, як відповідально треба приймати рішення

"Коли ця антиукраїнська влада пробує замовчувати сторінки з нашої історії: ОУН, УПА, Крути, викидаючи їх з підручників, ми тут в Івано-Франківську, Львові, Тернополі повинні показати приклад, що сьогодні українці можуть згуртуватися і гідно протистояти їй. Давайте спільно, в цей великий день скажемо собі, що ми готові на новий героїзм, на нові Крути, для того, щоб Україна стала за змістом українською, щоб українська церква, мова, кіно, культура запанували в нашій державі", - підсумував Марцінків.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті українців закликали брати приклад з Героїв Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути