четвер, 24 листопада 2011 18:23

На Прикарпатті буде єдиний кандидат від "Батьківщини", "Фронту змін" і "Свободи" - нардеп

На Прикарпатті буде єдиний кандидат від "Батьківщини", "Фронту змін" і "Свободи" - нардеп

Івано-Франківська область виступила з ініціативою про висунення єдиного кандидата від трьох політичних сил - "Батьківщини", "Свободи" та "Фронту змін".

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції БЮТ, голова обласної організації "Батьківщина" Дмитро Шлемко.

З його слів, наразі домовлено, що кожна з політичних сил висуватиме своїх кандидатів по кожному округу окремо, а за 12 днів до дня голосування по два непогоджених кандидати в кожному окрузі знімуть свої кандидатури на користь того, чию кандидатуру буде погоджено керівниками обласних структур трьох партій як таку, що на 99% забезпечить перемогу опозиції.

Регіональна ініціатива прикарпатських опозиціонерів вже знайшла схвальну оцінку у заступника голови ВО "Батьківщина" Олександра Турчинова та голови партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка, проте ще досі не погоджена з лідером ВО "Свобода" Олегом Тягнибоком.

"Наша область, напевно, єдина, де ведуться ґрунтовні перемовини між трьома політичними силами, які мають найбільші електоральні вподобання на теренах області. На сьогодні ми отримали згоду щодо принципів і стратегічних підходів, які формуємо на майбутніх виборах по мажоритарних округах. А принцип дуже простий. Ми маємо узгодити єдину кандидатуру на кожен округ. Для того, щоб можна було на 99,9% очікувати перемоги цього кандидата", - говорить політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про вибори спрямований проти виборців

Але нардеп не впевнений, що у Тернополі чи Львові політики зможуть так само порозумітися.

"Протиріччя між партією "Батьківщина" і "Свобода" існують як у Львові, так і в Тернополі. Вони обумовлені ще минулими проблемами, які складалися у їхніх стосунках раніше. Слава Богу, що ми на Івано-Франківщині після місцевих виборів найбільш вдало побудували формат більшості.  Пішли за європейським принципом: та політична сила, яка перемогла, формує більшість. Якщо вона не може цього зробити, тоді передається право другій політичній силі, не може друга, то третій. Нам вдалося це зробити. Ми показали, що можна Європу будувати і в українській Європі. В обласній раді більш-менш дружно працюють чотири політичні сили. Такий формат хотілось би трансформувати і на всеукраїнському рівні",  - запевняє Шлемко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" не наберуть 5% на виборах - Ляшко

На думку "бютівця", за списком ВО "Батьківщина" і "Фронт змін" разом можна отримати 135 мандатів.

"Я порахував. На Галичині 23 округи. Якщо ми працюватимемо таким чином по всій Галичині, як плануємо сьогодні на Івано-Франківщині, де спільно поділимо тих шість округів і виставимо узгоджених кандидатів, ми не дамо перемогти кандидатам від партії влади. В Західній Україні є 50 округів, а в цілому – Західна Україна, Центр і Північ, де найбільші потуги національно-демократичних сил – маємо 138 округів. Не думаю, що ніде не пройдуть представники демократичних сил і в таких областях, як Донецька, Харківська, Херсонська", - переконаний нардеп.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті буде єдиний кандидат від "Батьківщини", "Фронту змін" і "Свободи" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути