Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2013 11:28

На Прикарпатті міліція досліджує мультики, щоб з?ясувати, хто виготовляє „простреленого Януковича"

„Тризубівець" Андрій Подільський, в якого вилучили вісім футболок з зображенням, схожим на президента України з цяткою на лобі, підозрює, що його телефон незаконно прослуховують. Після затримання за ним проводилося слідкування, а зараз час від часу телефонують невідомі. В той же час в кримінальній справі, яка порушена за фактом „розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорсткості", чоловік фігурує лише як свідок. До жодних слідчих дій, протягом останнього місяця, його не залучали.

Нагадаємо, Андрія Подільського затримали 22 серпня, коли він віз в машині вісім футболок з малюнком чоловіка, що має цятку на лобі.

„Міліція поводилася зі мною, як з особливо небезпечним злочинцем. В затриманні брали участь 30 міліціонерів. Можливо, зацікавилися мною, слідкуючи за сторінкою в Фейсбуці, а про футболки дізналися з телефонної розмови", ? розповідає Подільський.

Чоловік пояснює, що купив футболки в Чернівцях через популярне зображення на них.

„Таке ж зображення носили мітингувальники на банері в столиці України. Воно мені дуже сподобалося. Потрібно врахувати ще й вплив Кришнаїдів – вони також приїжджали в Франківськ і всі мають цятки на лобі", ? каже затриманий.

Офіційно, від дачі показів міліції він відмовився.

За три дні після затримання, в його квартирі, а також в помешканні його батьків та батьків дружини провели обшуки. Вилучили три комп?ютери, принтер, книги, наклейки з тризубом та іншу символіку.

„Забрали навіть ноутбук малої племінниці, на якому вона дивилася мультики. Дитина розплакалась але на це ніхто не зважав. Вилучили також диски з мультфільмами. Все це досі проходить експертизу"

Подільський не є звинувачуваним в кримінальній справі – проходить в ній як свідок. Чи є інші фігуранти – невідомо.

„Зараз на мій телефон час від часу дзвонять невідомі, і питають, чи можу виготовити для них футболки. Я відповідаю, що таким не займаюся", ? каже „тризубівець".

Подільський вважає, що міліція почала справу, яку не зможе логічно завершити. Він вимагає в правоохоронців віддати вилучені речі та вибачитися перед ним та родиною за турботи.

„В слідчого, який займається моєю справою, на телефоні встановлена сучасна патріотична пісня „Машингвери..". І він, і його молоді колеги заявляють, що вони патріоти. Але я їм прямо кажу, що вони підер*си а не патріоти. Бо якби були патріотами, то мали б зірвати пагони і йти в „Тризуб", а не працювати на злочинну систему"

Андрій Подільський – педагог за освітою. П?ять років викладав в школі інформатику, креслення та трудове навчання. Звільнившись, заснував громадську організацію „Фонд УПА" – займається популяризацією українського кіно, пісні та історії.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті міліція досліджує мультики, щоб з?ясувати, хто виготовляє „простреленого Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути