Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 08:44

На пост глави МВС претендують троє "нашоукраїнців"

Вчора джерела "Комерсанту" у фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" назвали три кандидатури на пост глави МВС. Це командувач внутрішніми військами (ВВ) Олександр Кіхтенко, колишній начальник УМВС в Дніпропетровській області Олександр Бобильов і народний депутат фракції "Наша Україна-Народная самооборона" (НУ-НС), колишній заступник міністра внутрішніх справ Генадій Москаль.

Затвердження однієї з цих кандидатур на посту керівника МВС можливе лише у випадку, якщо не буде поєднання посад.

У НУ-НС також допускають сценарій, згідно з яким в уряді повинна з"явитися нова посада віце-прем"єра-міністра внутрішніх. Якщо події розгортатимуться за іншим сценарієм, то пост віце-прем"єра займе народний депутат Юрій Луценко (НУНС), пише видання.

Втім, як вчора повідомив народний депутат Олесь Доній (НУ-НС), представники "Народної Самооборони" (саме вони претендують на портфелі керівників МВС і ГПУ) обговорюють варіант відмови від посади віце-прем"єра, який "займався б силовим блоком".

"Все залежить від голосування по кандидатурі генпрокурора, після якого ми перейдемо до обговорення кандидатури міністра внутрішніх справ", - заявив Доній.

У НС розраховують на те, що після відставки генпрокурора Медведька його місце займе народний депутат від НУНС, колишній прокурор Криму Віктор Шемчук. Проте, вчора Доній назвав його "одним з можливих" претендентів на цей пост.

У випадку, якщо "Народна самооборона" все ж таки відмовиться від поєднання посад віце-прем"єра і глави МВС, найбільш вірогідним кандидатом на пост міністра внутрішніх справ у фракції називають командувача внутрішніми військами Олександра Кіхтенка.

За інформацією "Ъ", Юрій Луценко вже рекомендував його кандидатуру президентові Віктору Ющенку. Судячи з усього, президент схиляється до цієї кандидатури хоч би тому, що серед вищих чинів МВС тільки генерал-полковник Кіхтенко підтримав його, коли в Києві бійці спецпідрозділу "Беркут" брали штурмом будівлю Генпрокуратури.

За матеріалами: Комерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «На пост глави МВС претендують троє "нашоукраїнців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути