неділя, 28 жовтня 2012 10:34

На Полтавщині члени ДВК конспірувалися в хустках, а невідомі передавали пакетики з бюлетенями: дайджест порушень

На Полтавщині члени ДВК конспірувалися в хустках, а невідомі передавали пакетики з бюлетенями: дайджест  порушень
Фото: vlada.kiev.ua

Спостерігачі від Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка" по 147-му виборчому округу зафіксували факт довезення бюлетенів для голосування з Центральної виборчої комісії в ОВК. Відповідно до українського законодавства, у день голосування ніякого довезення бути вже не може.

"До керівництва окружкому підходить людина, намагається непримітно передати пакетик і йде", - розповів керівник окружного виборчого штабу від партії "УДАР Віталія Кличка" по 147-му округу Роман Гутнік. - Наші представники зафіксували факт передачі такого пакета. У ньому виявилися бюлетені, більше 60 штук. Прийнято рішення закрити ці бюлетені в сейфі й не давати їм ходу. Але цей випадок непоодинокий. Машина, яка привезла пакет із ЦВК, поїхала в інші окружні комісії.

В "УДАРі" також констатують, що дільничні виборчі комісії окремих округів уже готові до масових фальсифікацій. Так, у селі Терни Лубенського району (148-ий округ) окремі члени ДВК на дільницях №№ 530 та 531 вбрані в хустки. За даними спостерігачів від партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", це може бути сигналом для тих груп людей, яких привезуть на дільницю для "правильного" голосування замість наявних у списках "мертвих душ". Представники "УДАРу" звернулися з вимогою до членів ДВК зняти хустки. Члени комісії її виконали.

На 181-й виборчій дільниці, 216-го округу в Дарницькому і Дніпровському районах міста Києва був зафіксований факт порушення законодавства України. Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Близько 9-ї ранку на дільницю прийшла особа з бажанням проголосувати. Виявилося, що від її імені була написана заява про прохання голосувати вдома за станом здоровя. Особа стверджує, що заяви не писала, й відстоює своє право проголосувати на виборчій дільниці.

Такі дії є порушенням 358 статті  крімінального кодексу України про підробку документів. Відомости про особу, від імя якої була написана заява, нададуть протягом дня.

На 159-й виборчій дільниці 216-го округу в Дарницькому і Дніпровському районах міста Києва також був зафіксований факт порушення законодавства України.

Перший бюллетень із голосом виборця кинули в урну перед контрольним листом з підписами членів виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині члени ДВК конспірувалися в хустках, а невідомі передавали пакетики з бюлетенями: дайджест порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути