вівторок, 18 грудня 2018 14:11

"На полицях товари з Москви, а на Хрещатику купа російських офісів - що відбувається?"

"На полицях товари з Москви, а на Хрещатику купа російських офісів - що відбувається?"
Росію агресором і окупантом не можуть назвати 90% кандидатів у президенти, каже Віктор Ющенко. Фото: ucu.edu.ua

Україна показує свою слабину, коли торгує з Росією. Це наслідок недолугої політики. Про це сказав третій президент Віктор Ющенко журналістам у вівторок.

"Болить найбільше те, що ми до сьогоднішнього дня не можемо дати відповіді на те, що відбувається в україно-російських відносинах. Болить від того, що Росію агресором, окупантом не можуть назвати 90% тих людей, які кандидатують на посади майбутнього президента.

Якщо ми не можемо сформулювати правильні дефініції, що з нами відбувається, хто така Росія для нас, це означає, що ми не можемо дати відповідь, як справитися з цим.

У нас іде класична війна, але у нас класичний безвіз. Де ви таке у світі бачили?

Тому у нас іде класична війна, але у нас класичний безвіз. Де ви таке у світі бачили? Де ви побачите, коли йде війна, найбільшим торгівельним партнером є окупант? Хіба не розумієте, що кожна річ, яку ви купуєте з московської поставки, це є, по суті, єдиний спосіб фінансування російської окупації України. А як же ми тоді здобудемо перемогу, коли щоденно посилюємо окупанта?

Це не через те, що ми недолугі. А через те, що маємо недолугу політику. І вона призвела до того, що не маючи базового визначення відносин, ми переходимо до "колосальної" дискусії щодо відносин за товарами, послугами, контактами між людьми, капіталом. Підіть на Хрещатик - половина офісів російської юрисдикції. У нас половина банків московських. Вважаємо, що ми толерантні, законослухняні, це допускаємо. Знаєте, це все слабина", - сказав Віктор Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко: хочете зберегти пам'ятник Щорсу, який вас вбивав?

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «"На полицях товари з Москви, а на Хрещатику купа російських офісів - що відбувається?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути