пʼятниця, 17 жовтня 2008 12:56

На загиблого прокурора тиснули?

Поряд із ключовою версією про випадковість загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, розглядається і умисний характер події, зокрема, замах на вбивство і навіть навмисне убивство, пов"язане зі службовою діяльністю загиблого.

Про це в конфіденційному режимі повідомили газеті "Сегодня".

Екс-перший заступник голови МВС Михайло Корнієнко, який добре знав і працював разом із Шубою в Криму, сказав виданню, що його турбує та обставина, що прокурор постраждав від такої досконалої нарізної зброї відомої марки.

"Ударно-спусковий механізм карабіна подібного класу влаштований таким чином, що виключає різного роду несподіванки, навіть якщо "ствол" випустити чи він чомусь випаде з рук. Ця зброя дуже серйозна. Та й Володимир Васильович (Шуба) завжди був вкрай обережною, обачною, зваженою людиною", - зазначив Корнієнко.

"Останнього разу він (Шуба) дзвонив мені на день народження, привітав і сказав, що на нього тиснуть з усіх боків. Відчув, що через взаємини з місцевою владою нерви його були напружені до краю... Кажуть, стався нещасний випадок, але я в нього, якщо чесно, не дуже-то вірю", - додав він.

За словами Корнієнко, Шуба був "типовим трудоголіком", жорстким, вимогливим, принциповим керівником, і те, що він у розпал робочого дня чомусь опинився у тирі, нібито пристрілював карабін, ще більш посилює сумніви у достовірності офіційно висунутої прокуратурою версії.

Інший колишній заступник міністра Петро Опанасенко вважає, що багато чого здатен прояснити слідчий експеримент, який неодмінно повинні проводити: "Тільки він дасть відповідь на питання, чи випадково вистрілила зброя, у кого вона була у руках і чому".

Видання зазначає, що в Шуби за життя було багато конфліктів. Зокрема, практично весь період перебування на посаді прокурора Дніпропетровської області в нього не складалися відносини з групою "Приват" Ігоря Коломойського. За чутками, особливо складними у Шуби нібито були відносини з близьким до "Привату" бізнесменом Геннадієм Корбаном.

Однак сам Корбан сказав газеті: "У нас останнім часом з Володимиром Васильовичем були дуже теплі і ділові відносини. І давайте обмежимося цим".

Видання зазначає також, посилаючись на чутки, що була "війна" і між двома будівельними компаніями, одна з яких – нібито близька до Шуби, друга – до губернатора області Віктора Бондаря. Є також думка, що Шуба конфліктував із губернатором не через будівництво, а через те, що він намагався обмежити владу прокурора.

На початку серпня в секретаріаті президента відбулася нарада, на якій керівники різних структур Дніпропетровської області представили генпрокурору Олександру Медведьку якісь "докази корупційних дій прокурора області Володимира Шуби". Генпрокурор зняти його відмовився, зазначає газета.
Зараз ви читаєте новину «На загиблого прокурора тиснули?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути