Ексклюзиви
середа, 18 липня 2018 21:39

На освіті дітей не зекономиш: українські чиновники викладають мільйони на навчання за кордоном

27% дітей українських високопосадовців навчаються за кордоном, на що торік витрачено 35,5 млн грн.

Про це повідомляє Bihus.Info

Найбільше грошей у знання своїх дітей у 2017 році вклав президент Петро Порошенко. Його доньки-двійнята Олександра й Євгенія та наймолодший син Михайло навчаються у британському Сoncord College. У сумі витрати гаранта на оплату навчання складають 3,8 млн грн на рік.

Автор: bihus.info
  Топ-чиновники обирають освіту для дітей у Великій Британії і США
Топ-чиновники обирають освіту для дітей у Великій Британії і США

Не звик економити на знаннях дітей і народний депутат від Блоку Петра Порошенка Руслан Демчак, тому також відправив їх студіювати науку до Великої Британії. Обходиться це нардепові у понад 2 млн грн на рік.

Змалечку навчаються в Європі і діти радниці голови Адміністрації президента Наталії Попович. Згідно декларації, на їхню дошкільну та середню освіту вони зі своїм чоловіком Ігорем Перегінцем, що раніше обіймав посаду заступника міністра охорони здоров'я, витратили понад 1,7 млн грн.

На четвертому місці рейтингу опинився депутат Хмельницької облради Андрій Гордійчук, який також відправив свого сина "гризти граніт науки" на "туманний Альбіон". Обходиться йому оплата навчання у 1,4 млн грн.

Із 40-тисячним відставанням від Гордійчука замикає топ-5 екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, що теж обрала для свого сина британську освіту, щоправда, в Києві. У 2017 році Микита Гонтарев закінчив столичну British International School, випускникам якої одночасно видається міжнародний сертифікат і український атестат.

Найпопулярнішими країнами для здобуття знань виявилися Велика Британія та Сполучені Штати Америки. Також чада українських високопосадовців навчаються в Іспанії, Данії, Канаді, Швейцарії, Німеччині, Чехії та Нідерландах.

Загалом 35,5 млн грн витратили на закордонну освіту дітей 133 чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народжують у Нью-Йорку, відпочивають на Мальдівах. Нинішня влада не вірить в Україну

Раніше у мережу виклали фотографії з життя дітей президента Петра Порошенка, які вчаться у коледжі Concord у Великій Британії. На одному знімку з танцювальним колективом його син Михайло позував у футболці з написом Russia.

Автор: Відкриті джерела
 

На прес-конференції Порошнко пояснював журналістам: "З цього приводу у мене була розмова з моїм сином. Я вас запевняю, я знайшов правильні слова для того, щоб він все зрозумів".

Зараз ви читаєте новину «На освіті дітей не зекономиш: українські чиновники викладають мільйони на навчання за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути