четвер, 19 травня 2011 15:21

На Одещині міліціонер по схемі систематично одержував хабар

На Одещині міліціонер по схемі систематично одержував хабар

Співробітники СБУ в Одеській області, спільно з працівниками внутрішньої безпеки МВС України та Прокуратури Одеської області, затримали начальника відділу ДАІ МВС України одного з районів Одещини, який налагодив злочинну схему систематичного одержання хабарів.

Про це розповіли у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадовець примусив керівника одного з місцевих підприємств платити йому щомісяця за безперешкодне здійснення підприємцем цілком законних вантажних автоперевезень. У разі відмови сплачувати "данину", даішник погрожував постійно перевіряти автотранспорт на відповідність технічним вимогам правил дорожнього руху (перевантаження, наявність техогляду та документації на вантаж).

"У ході спільної спецоперації, співробітники СБУ, внутрішньої безпеки МВС України та обласної Прокуратури, затримали хабарника "на гарячому", у власному службовому кабінеті, під час незаконного одержання чергової суми у 2400 гривень", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Прокуратурою Одеської області стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині міліціонер по схемі систематично одержував хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути