пʼятниця, 03 січня 2014 15:20

На міжнародній конференції з безпеки обговорюватимуть ситуацію в Україні та Сирії

На міжнародній конференції з безпеки обговорюватимуть ситуацію в Україні та Сирії
Фото: AP

Під час ювілейної 50-ої Мюнхенській конференції з безпеки будуть обговорювати ситуацію в двох країнах - Сирії та Україні. Про це сьогодні, 3 січня, у Берліні заявив організатор форуму, німецький дипломат Вольфганг Ішингер.

За його словами, заявки на участь у конференції надіслали вже 18 глав держав і урядів, 50 міністрів закордонних справ і міністрів оборони, а також 10 керівників різних міжнародних організацій. За попередньою інформацією, Росію в Мюнхені буде представляти глава МЗС РФ Сергій Лавров. Від Німеччини прибудуть міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер і керівник німецького військового відомства Урсула фон дер Ляйен. З США - держсекретар Джон Керрі, помічник президента США з національної безпеки Сюзан Райс, а також кілька сенаторів.

Як наголосив Вольфганг Ішингер, після розкриття фактів стеження і збору особистих даних громадян з боку Агентства національної безпеки США (АНБ), американці дуже цікавляться мюнхенської конференцією. "Вони знають, що в результаті прослуховування довірі було завдано величезної шкоди, і що тут ще багато чого потрібно пояснити", - уточнив Ішингер.

Серед почесних гостей форуму він назвав колишнього канцлера ФРН Гельмута Шмідта, екс-президента Франції Валері Жискар д'Естена, колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджера та президента Німеччини Йоахіма Гаука, який виступить з промовою під час відкриття конференції.

Мюнхенська конференція з безпеки була заснована в 1962 році і вперше пройшла в 1963 році. З тих пір вона проводилася щорічно за двома винятками: в 1991 році форум не відбувся із-за війни в Перській затоці, а в 1991-му - через зміни керівництва форуму. Зазначимо також, що в 2007 році у конференції брав участь президент Російської Федерації Володимир Путін. У 2014 році Мюнхенська конференція буде проходити в столиці Баварії з 31 січня по 2 лютого.

Зараз ви читаєте новину «На міжнародній конференції з безпеки обговорюватимуть ситуацію в Україні та Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути