неділя, 01 грудня 2013 15:24

На майдані у Рівному для Януковича принесли жалобний вінок – на "Йолку"
8

Фото: Фото: Олена ВЛАСОВА

Понад 2 тисяч рівнян зібралися цієї неділі опівдні на народне віче. Люди сходяться з домівок до майдану Незалежності у центрі Рівного. У наметовому містечку записують тих, хто завтра о 6-тій ранку бажає їхати на Київ. Людей просять взяти з собою харчі та теплий одяг.

Неподалік пам'ятника Тарасові Шевченку дві родини розгортають великий прапор України – розміром 3х3 метри. Маленькі діти допомагають його тримати і скандують разом з дорослими "кричалки": "Я маленький хлопчик, вийшов на майдан – свою Україну бандитам не віддам! Дяді Янику – ракету, і на дальнюю планету! Хай Азаров з ним летить, українську мову вчить!"

Тим часом на головній трибуні надають вільний мікрофон для усіх, хто хоче висловитися. Люди по черзі виходять і розповідають власні вірші про свободу або співають пісні про УПА. Дехто просто сварить владу.

"Мене звати Олександр, а це – мій подарунок президенту. Хай повісить його на свою йолку! – під загальний регіт старий чоловік дістає з-за спини великий траурний вінок і чіпляє його на трибуну. На стрічці написано: "Януковичу".

"Те, що сталося учора вночі на майдані в Києві – просто ганьба! Нам не потрібен такий Беркут, цю структуру треба взагалі розігнати. Що то за нелюди, що їм української крові не шкода? Ганьба!" – кричать у натовпі.

"То давайте попросимо нашого начальника міської міліції, хай він передасть ці слова міністру внутрішніх справ. Може, прислухається?" – каже один із співорганізаторів євромайдану у Рівному Сергій Штурхецький.

"Друзі, ми чекаємо резолюції з Києва, щоб знати, що робити далі. До нас уже підійшли перевізники, які погодилися їхати до столиці – маємо 2 автобуси. Тільки запишіться, будь ласка, наперед. Виїзд завтра від Покровського собору," – оголошує громадський активіст Зураб Кантарія.

О 15-тій годині народне віче на майдані ще триває. Міліція мітингувальників не чіпає. Під трибуною прибитий банер з написом – "Подавись своєю Йолкой!"

Зараз ви читаєте новину «На майдані у Рівному для Януковича принесли жалобний вінок – на "Йолку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути