середа, 29 серпня 2012 14:18

На Кіровоградщині поштарів примусили працювати на Партію регіонів

Спостерігач від Громадянської мережі ОПОРА по виборчому округу № 99 зафіксував факт використання адміністративного ресурсу представниками Партії регіонів. Кожна квартира багатоквартирного будинку була відвідана завдомом, який розповсюджував агітаційні брошури від Олександра Шаталова (Партія регіонів) та просив підписати бланк "Звернення до депутата" – Олександра Шаталова.

 

Наразі ОПОРА вимагає від партії пояснень і звернулась з офіційним зверненням.

"Зараз ми чекаємо від Партії регіонів коментар про те, як вони можуть це пояснити. Ця людина, поштар, конкретно спілкувалась з нашим спостерігачем, тому це інформація не з третіх рук. Вона пожалілась, що її можуть залишити без премії. Знову таки, з її вуст не було інформації про те, що вона займається цим як член Партії регіонів, чи добровільний агітатор. Було зрозуміло, що її дійсно примусили, дали конкретне завдання", - розповів у коментарі Gazeta.ua координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євген Патруль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів діє абсолютно однотипно, використовуючи адмінресурс - Данилюк

"Збір персональних даних ведеться різними способами по Кіровоградській області, - додав він, - це складання бази лояльних та нелояльних до партії людей. Робиться це для подальшої обробки і цільової роботи. Щоб наступні агітатори, які будуть ходити, могли використовувати інформацію більш конкретно, або для штабної роботи".

У цій ситуації депутатське звернення — лише прикриття.

"Але робити свою роботу і допомагати людям можна щоденно, а можна прив'язувати це до виборчої кампанії. Якщо людина написала, що їй треба зробити лампочку у під'їзді, то вони прийдуть, зроблять і скажуть — Партія регіонів зробила лампочку. Бо коли люди приходять у штаб партії і просять про допомогу, це зовсім інакше сприймається", - зазначив експерт.

Також Патруль зазначив, що поштар обійшла не один-два, а близько десятка будинків.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині поштарів примусили працювати на Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути